Da... Legenda spune că, în mitologia greacă, Ariadne este fiica regelui Minos și a Pasiphaei. Când Tezeu a sosit în Creta pentru a se lupta cu Minotaurul, Ariadne, care se îndrăgostise de erou, l-a ajutat să iasă din coridoarele întortocheate ale faimosului labirint construit de Dedal. Aceasta i-a oferit un fir de ață care să-i arate astfel calea spre întoarcere. Ca să o scape de mânia tatălui ei, Minos, Tezeu i-a promis Ariadnei să o ia cu el la Atena. A părăsit-o însă pe drum, în insula Naxos, unde, după o variantă, a fost ucisă de Artemis.
Conform altei legende, Dionis, care trecea pe acolo, s-ar fi îndrăgostit de tânăra fată și ar fi luat-o în căsătorie. Ca dar de nuntă, el i-a oferit o coroană de aur, făurită de Hephaestus - considerat a fi zeul focului, coroană care mai târziu a fost transformată într-o constelație.
daca vrei sa afli legenda citeste,, Legendele olimpului" de alexandru mitru
Poate ca exista si vreo poveste, cum spui tu, cu acest titlu, insa expresia isi are originea in vechea legenda a regelui cretan Minos care ceruse lui Dedal sa-construiasca un labirint, o constructie complicata, cu multe cai de acces dar si cu fundaturi in care te puteai usor rataci, pentru a inchide acolo Minotaurul un monstru care cerea jertfe omenesti, mai cu seama fecioare.Multi au incercat sa ucida monstrul dar au pierit rataciti in labirint.Singurul care reuseste sa o faca este Tezeu care este ajutat in incercarea sa de catre Ariadna, frumoasa fiica a regelui, indragostita de erou.Ariadna ii da acestuia un ghem al carui fir, fixat la intrare si desfasurat pe parcurs il ajuta pe erou sa gasesca iesirea dupa uciderea Minotauruli.Simbolic Firul Ariadnei reprezinta legatura extremei, a marginei cu centrul; este firul calauzitor fie in plan material fie in plan spiritual.
Yurisa întreabă: