| LoLa_2164 a întrebat:

Acasa vorbesc mult si rad mereu. Dar cand sunt cu strainii, chiar si cand vorbesc cu parintii de fata cu strainii nu mai sunt aceeasi. Tonul mi-e mai subtire si vorbesc mult mai putin si nu rad aproape deloc. Intr-adevar sunt timida si m-am cam saturat sa remarce toata lumea asta. Unii ma intreaba chiar de ce sunt suparata, desi nu sunt. Chiar si cu vanzatoarele pe care le cunosc de multi ani vorbesc la fel ( poate nu chiar asa, dar nu vorbesc cum ii vorbesc mamei de exemplu ). Si aproape toti remarca ca sunt timida de la primele mele vorbe. De exemplu, eram la coafor si frizerita m-a intrebat daca e bine cum ma tunde. Eu i-am spus " da " si imediat a spus : " Esti timida. ". Poate sunt, dar nu mai vreau sa arat asta. Parintii au vazut si ei ca acasa vorbesc mai mult si uneori cand rad cu pofta se uita asa la mine. parca ar zice : " Numai acasa razi asa. Cand esti cu strainii taci malc. ". Si chiar mi-au spus-o. Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| Alexoutza a răspuns:

Buna Lola! Eu am 14 ani si m-am confruntat cu aceeasi problema.Cand intalneam pe cineva strain aveam senzatia ca o sa ma inghita pamantul,si preferam sa tac si sa ascult.Ei bine multi mi-au spus ca sunt prea timida,si cand auzeam asta ma simteam ca atunci cand cineva ti-ar da una.Ei bine, ma ofticam(daca se poate spune si asa) atat de tare in cat m-am hotarat sa le demonstrez tuturor ca ma pot schimba si ca nu sunt un copil(de obicei ei sunt timizi). Imagineaza-ti ca de exemplu ca mergi la magazin si mama ta e vanzatoare, comunica cu toata lumea exact asa cum o faci si cu parintii tai.Incearca macar o data sa dai un raspuns mai amplu si sa nu te inchizi in acea lume indepartata.Prinde curaj si imagineaza-ti ca vorbesti cu ai tai si nu mai e nimeni in jur.Dar nu exagera cu spusul lucrurilor care iti vin in minte fiindca s-ar putea sa regreti. Sper ca ti-am fost de ajutor.Bafta si multa incredere in sine.:*

4 răspunsuri:
| kathgilbert a răspuns:

Probabil ca faci parte dintre cei timizi. Mergi la oglinda si vorbeste singura, stramba-te, razi, tipa, asa vei putea sa ai mai multa incredere in tine. Si pana la urma... don't worry! Nimeni nu e perfect. Fii sigura pe tine si incearca sa fii directa si deschisa cu toata lumea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://www.tpu.ro/......funda-vot/

| queerkulture a răspuns:

Las' că trece. N-ai ce-i face deocamdată.

| Liliana18 a răspuns:

Uneori ma confrunt si eu cu aceasta problema.Astea pot fi mai degraba niste tulburari de personalitate, sau pur si simplu poate esti o fire mai reticenta.Incearca o data sa te comporti cu strainii cum te comporti cu parintii tai.Imagineaza-ti ca de fapt nu sunt niste straini.In plus, ceilalti trebuie sa te accepte asa cum esti tu, mai vorbareata sau nu.