Buna, iti zic din experiente. ale mele si ale apropiatilor... Vara viitoare nu iti imagina ca o sa te apuci tu de invatat ca lumea, o sa vezi ca o sa apara multe intre timp, in sensul ca nu se stie ce va fi...
Foarte putini elevi se apuca de invatat din vacanta de vara dinainte de clasa a a12 a pentru ca practic ai tot anul scolar la dispozitie sa iti aprofundezi cunostintele si sa tocesti. Majoritatea vad ultima vacanta (intre cls 11 si 12) vacanta in care poti sa te distrezi, stiind ca nu o sa mai ai niciodata aceleasi sentimente, ca ai terminat un an scolar, ca a venit vacanta de vara, ca ai chef de distractie. Eu zic sa profiti de toate vacante, iar daca tu chiar crezi ca vei invata vacanta viitoare, iti urez mult succes, dar oricum, chiar daca te vei apuca de meditatii, tot vei avea mult timp liber la dispozitie.
Fa ceea ce vrei, eu zic ca nu ar strica experienta cu Germania, acum tu stii ce simti. Dar iti zic sigur ca te vei distra si vacanta viitoare... vine perioada majoratelor, petrecerilor, libertatii... odata cu Bacul mai vin si distractii. Trebuie sa stii sa imbini munca, invatatul si distractia. Se poate. Profita de penultima ta vacanta mare de elev!
Numai bine si mult succes in toate!
Daca stii sa iti canalizezi energia si inveti concentrat, la materiile la care o sa dai examen, atunci vei iesi cu bine din toata incurcatura asta in care sunt pusi cei mai multi elevi, de catre examenul de bacalaureat. Exact in aceeasi postura ca a ta eram si eu acum 3 ani, cand treceam clasa a douasprezecea. Gandeste-te ca dupa examen, daca iese totul bine o sa fii extrem de entuziasmat si ai sa faci ce vrei tu pana incepi facultatea. Gandeste-te ca tot raul e doar aparent si ca e o chestiune de cateva zile in care el se poate schimba in bine. Diferenta de la agonie la extaz e foarte mica. Tine doar de tine sa reusesti in ceea ce iti propui.Bafta multa!
Buna! Suntem pe aceeasi lungime de unda. Si, oricum, nu inteleg de ce vrei sa te aglomerezi in vacanta de vara de la anul. Cat crezi ca poti recupera in trei luni? Eu zis sa nu te apuci de frecat menta. Nu spune nimeni sa nu inveti, dar mai repeta si tu la materiile la care stii ca ai probleme, mai ales daca esti de 5 (cu 5 nu iei BAC-ul). In plus, tot anul ce ai facut?! Nu zice nimeni sa nu-ti ajuti tatal la munca, din contra, insa invata sa te organizezi, sa-ti faci un program si sa repeti o ora-doua pe zi la materiile la care stii ca nu te descurci sau sa faci putin si meditatii (daca e foarte grav). O sa vezi ca la sfarsitul vacantei o sa se cunoasca ceva, iar acel ceva conteaza. Asadar, pune-te pe invatat!
Pai cam da.pt ca dupa urmeaza,, greul'' cand trebuie sa citesti operele ce trebuie citite pentru bac, trebuie repetate anumite lucruri, etc
Da cam asta ar fi ultima vara deoarece cam trebuie sa decizi unde vrei sa te orientezi in viata.Eu zic sa te duci in Germania chiar daca o sa muncesti pentru ca nu se stie cand vei mai avea o alta opurunitate.Si te asigur ca dupa ce dai bacul si intri la facultate o sa ai timp si pentru distractie.E un proverb care zice:bate fierul cat e cald.bafta
Trebuie sa inveti cum trebuie, "sa stai cu burta pe carte" pana dai bacul, iar apoi esti liber sa faci ce vrei