| lol1232 a întrebat:

Acest ex il am la rom de rezolvat daca ma-ti ajuta asi fi foarte recunoscatoare cu o fundita
1Analizati verbele din textul urmator si apoi propozitiile subordonate:
Sa-i spui lui vrancean
Si lui ungurean
Ca sa ma ingropae
Aici, pe aproape
In strunga de oi
Sa fiu tot cu voi
Si de o fi sa mor
Si sa nu ii spuneti draguta
Ca la nunta mea
A cazut o stea
Si sa ii spui curat
Ca m-am insurat
Cu o mandra craiasa
A lumi mireasa
Va rog macar cateva randuri ca exemplu dau funda promit

Răspuns Câştigător
| AiDuTzA a răspuns:

Sa spui-P.V exprimat prin verb predicativ, mod conjunctiv, prezent, pers. a II-a, singular, conj. a III-a,forma afirmativa
sa ingroape-P.V exprimat prin verb predicativ, mod conjunctiv, prezent, pers. a III-a, singular, conj. a I-am forma afirmativa
sa fiu-P.V exprimat prin verb predicativ, mod conjunctiv, prezent, pers a I-a, singular, conj. a IV-a, forma afirmativa
sa nu spuneti-P.V exprimat prin verb predicativ, mod conjunctiv, prezent, pers. a II-a, plural, conj. a III-a, forma negativa
a cazut-P.V exprimat prin verb predicativ, mod indicativ, perfect compus, pers. a III-a, singular, conj. II-a, forma negativa
sa spui-P.V exprimat prin verb predicativ, mod conjunctiv, prezent, pers. a I-a, singular, conj. a III-a, forma afirmativa
am insurat-P.V exprimat prin verb predicativ, mod indicativ, perfect compus, pers. a I-a, singular, conj. a I-a, forma afirmativa
si aia cu propozitiile nu prea le'am inteles nici eu cand le'am invatat deciiilaughing funda?batting eyelashes