| Flav a întrebat:

'Am avut timp sa descopar ca lumea in care ma aflu nu e lumea in care mi-as fi dorit sa traiesc, fara sa fiu sigur ca exista vreuna cu care as fi fost compatibil." [ Octavian Paler ]
http://www.libertatea.ro/......94098.html
Nu mai are rost, ma acompaniaza cineva, undeva departe, pierdut in munti?

Răspuns Câştigător
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

"N-am stiut niciodata ce vreau, in ciuda aerului meu temeinic, cum au zis unii. Sansa mea in viata a fost ca am stiut din ce in ce mai bine ce nu vreau, ce nu pot face, ce nu pot accepta. Asta m-a ferit de multe si mi-a tinut loc de «morala». Mi-a adus si necazuri, ce-i drept, dar mai ales nu m-a aparat de defectele mele."
"Da, am avut timp pentru multe. Inclusiv sa fiu altul decat cel care am vrut sa fiu. Am avut timp sa fiu egoist si superficial, am avut timp sa fac din regrete o boala incurabila." (Octavian Paler)
Sa ne închipuim, asa cum a spus Shakespeare, ca lumea este o scena. Toti venim aici pentru a juca anumite roluri - de sot sau sotie, de fiu sau fiica, de creditor sau debitor - dar dupa ce rolul nostru a fost jucat, ne retragem exact la fel cum fac actorii dintr- o piesa si ne reintoarcem la ceea ce suntem "de fapt".
Asemenea teatrului, lumea nu este permanenta. Daca ajungem la viziunea asupra lumii care aseaza viata intr-o perspectiva corecta si le acorda lucrurilor din viata pretul lor adevarat, perspectiva aceea ne va da si puterea de a nu fi doborati in uraganele vietii.
Oricat de mult ne-am stradui, pur si simplu nu suntem in stare, in timpul pe care il avem la dispozitie, sa satisfacem toate cerintele pe care dorintele noastre i le impun mintii.
Ceea ce ne mentine intr-un cerc vicios de suferinta si de nefericire este permanentul nostru nesat de lucrurile lumesti si obsesia noastra pentru obiecte, oameni si activitati.
Aceasta lume este un stadiu de scolarizare pentru suflet. La fel cum intre scoala elementara si universitate trebuie sa existe trepte, in evolutia sufletului exista de asemenea stadii intermediare prin care trebuie sa trecem. Lumea aceasta este unul dintre ele.
Este foarte usor sa critici situatia in care se afla lumea, dar daca fiecare din noi ar deveni un om mai bun, aceasta ar aduce o contributie cu mult mai pozitiva la imbunatatirea ei decat lansandu- ne in nesfarsite controverse despre ce au gresit toti ceilalti.
Asa ca, locul acela mirific si plin de pace poate fi oriunde pe pamant, daca noi l-am sfinti prin noi insine, prin schimbarea noastra in totalitate.

10 răspunsuri:
| TheHGlife a răspuns:

Ce frumos era in evul mediu filmele vechi si cartile de istorie o dovedesc. in plus nu erau atatea violuri, jafuri, sinucideri, etc.

Chiar mi-as dori sa pot merge in trecut as renunta la tot la PC jocuri tot tot sa fie liniste si pace si fara rromi, sau as vrea sa traiesc in lumea asta dar in alta tara cum ar fi Mexic, america, canada, olanda tari civilizate nu ca Romania. Oricum in ziua dde azi te poti astepta la orce, oare ce a fost in capul aleia? nu stie nimeni

| Fvn a răspuns:

Da, cu cea mai mare placere, eu.

| Contrast a răspuns:

Hei..., nu esti singurul inadaptat al vremurilor in care traim, nu esti nici primul si nici ultimul care, dezamagit de cei printre care ne este sortit sa traim, s-ar muta ca un pustnic in varf de munte, dar la fel de bine stii si tu ca un singur ciulin va strica tabloul minunat al macilor de pe camp, dar nu va strica farmecul niciunei flori.
Te vor dezgusta multe de-a lungul vietii, dar pentru noi...inadaptatii lumii de acum exista stelele pe bolta cerului, pentru ca in linistea noptii sa putem sa meditam la cum putem fi mai buni, mai sensibili, mai profunzi, mai tandri, mai umani, mai...de neatins.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Sa stii ca nu toate lucrurile apar pe lume in momentul cand afli tu despre ele. Lumea a fost asa mereu, indiferent ce credem noi. Au fost si criminali, si zoofili, si tot felul de anormali si de nedreptati. Acolo in munti unde vrei tu sa te pierzi nu vei fi mai departe de realitate. Vrei sa nu mai cunosti astfel de realitati? Inceteaza sa consumi presa, cel putin pe internet ai acces la informatii filtrate dupa gustul tau. E mai usor asa, si in plus poti ramane aproape de cei dragi. Nu mai zic ca daca ti-e pofta de o bere esti la cateva zeci de metri. Daca vrei sa te retragi din mediul urban fa-o din alte motive, nu doar ca sa nu mai ai acces la informatii nedorite.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Flavule, eu am auzit de cineva care facea sex cu capra de taiat lemne. a fost acuzat de viol forestier.mare -i gradina ta Doamne.si -iplina de catei.si de catele.stii ca la munte era un cioban, ce avea un copil? il chema ioneheheheheeeel.si ciobanul nu avea sotie.mai bine stai la campie.ai vazut cum umbla ursii? nu de alta, da sa nu-ti traga vreunul o llla.gheara.

| Vizitiul a răspuns:

Lumea in care traim face parte din destinul nostru, destin, care din pacate nu poate fi schimbat. Ceea ce contine link-ul de mai sus este o latura negativa a lumii in care vietuim, totusi sa nu ne pierdem optimismul, totusi exista si laturi pozitive. Da esti insotit de sufletul de copil, de amintirile petrecute in mediul familial. ce alta sursa de energie pozitiva ti-ai mai dori?

| luana1 a răspuns:

Blaga spunea asa:"Realitatea e ruina unui basm". Poate ca asa e.Sau poate ca nu.Depinde de cat de departe mergem cu basmul.

| 16.laura.16 a răspuns:

Nu e bine in munti... Acolo se mai duc ciobanii cu oile, si in ziua de azi nu se stie ce mai vezistraight face...Mai gandeste-te!

aqualuna
| aqualuna a răspuns:

@TheHGlife, dacă Evul Mediu îţi pare mai inocent şi mai cuminte decât vremurile de acum înseamnă că n-ai văzut filmele care trebuie, încearcă Anazapta, o să-ţi treacă!@Flav, lumea e putredă încă din cele mai vechi timpuri, nu degeaba a spus Plaut "homo homini lupus", omul e lup pentru om, uneori simt că mă sufocă lăcomia, cruzimea, nepăsarea, ipocrizia, răutatea, în astfel de momente aproape că mă încântă ideea sfârşitului lumii. Mi-aş dori să evadez într-un univers paralel ori pe o altă planetă, într-o lume nouă, curată, mult mai departe decât orice vârf de munte.Iluzii,desigur...Mă refugiez în cărţi şi săptămâni întregi evit ştirile de orice fel, apoi apare ceva frumos, un vers rupt din rai, un film care te lasă mut de admiraţie, un gest de bunătate neaşteptat, minuni mărunte care îţi redau speranţa.Fiindcă ăsta-i paradoxul rasei umane, ne suntem şi îngeri şi demoni...

| adnanandan a răspuns:

E inuman!