| imakeyoursmile a întrebat:

Am de facut un experiment la fizica in care trebuie sa amestec intr-un pahar apa cu ulei iar in altul apa cu cerneala.
Trebuie sa-l observ in fiecare zi si sa scriu ce se intampla.
Stie cineva sa ma ajute plsssssssssskiss puppy dog eyes msss kiss anticipat.

Răspuns Câştigător
| Corina a răspuns:

Daca intr-un pahar este doar ulei, fara apa, nu se intampla nimic, caci este o singura substanta.Pe cand in paharul cu apa si cereala, acestea se vor amesteca.

7 răspunsuri:
| Corina a răspuns:

In primul caz uleiul se va ridica deasupra apei, deoarece este mai usor (are densitatea mai mica decat a apei). In concluzie, daca uleiul nu se amesteca cu apa, spunem ca este insolubil.
In al doilea caz, cerneala se va amesteca cu apa, adica se dizolva, ceea ce inseamna ca este solubila.
In urma acestui experiment, tragem concluzia ca substantele in amestec cu apa sunt: solubile (cerneala) si insolubile (uleiul).

| imakeyoursmile explică (pentru Corina):

Mersi crezi ca imi poti spune ce se inampla daca in unu este doar ulei iar in celalalt apa cu cerneala? te rog frumos kiss

| Corina a răspuns (pentru imakeyoursmile):

Daca intr-un pahar este doar ulei, fara apa, nu se intampla nimic, caci este o singura substanta.Pe cand in paharul cu apa si cereala, acestea se vor amesteca.

| anomisanairda a răspuns:

Si ce te retine sa faci experimentul si sa observi?
Intr-adevar e cum zice daimon, dar experienta ta unde va fi daca tu spui un raspuns copiat de pe TPU? Cu ce te ajuta sa copiezi ceva?

| imakeyoursmile explică (pentru anomisanairda):

Pai...eu l-am facut dar vreau sa fiu sigura ca este bine

| imakeyoursmile explică:

SCUZE intr-un pahar apa cu cerneala iar in altul doar ulei

| daimonTers a răspuns:

Poi uleiul se ridica la suprafata si asa ramane iar cerneala coloreaza apa si se ridica la suprafata