| xbox360 a întrebat:

Am fost ieri la un concert ( Subcarpati ) si mi s-a intamplat ceva foarte urat. Eu fumez tigari rulate si venise unul la mine m-a luat de mana si mi-a mirosit tigara, aproape mi-o rupese. Dupa aia nu a zis nimic si a plecat cu siguranta era politist. Intrebarea mea e urmatoarea: Daca eu eram putin mai nervos ii dadeam mare lovitura cand a coborat capul si mi-a luat mana. Puteau dupa aia sa imi faca ceva? Puteam sa zic ca nu stiam ca e politist si ca vrea pur si simplu sa imi ia tigara si eu m-am autoaparat.

11 răspunsuri:
| LaLaura a răspuns:

Buna.
Tigara era legala?
Daca nu, nu mai aveai ce comenta,
Daca da, nu exista autoaparare daca unul iti ia tigara, autoaparare se refera cand crezi ca viata ta este in pericol la propriu.
Daca il loveai, nu conta daca era politist sau nu, si daca depunea plangere penala, infractiunea era lovirea sau alte violente.
Doar daca politistul se legitima si aveai dovada ca era politist, era infractiunea de ultraj. Asta e doar parerea mea.

| xbox360 explică (pentru LaLaura):

Normal! Era tutun! MS de raspuns.

| LaLaura a răspuns (pentru xbox360):

Nu ai pentru ce.

| Hakuouki a răspuns (pentru LaLaura):

Este considerata infractiune lovirea "organului" in post. Te pot tine aia o noapte la rece numai pentru asta si mai pleci si cu dosar. big grin

| LaLaura a răspuns (pentru Hakuouki):

Daca el depune plangere, nu poate sa te tina ca ai lovit organul daca el nu s-a legitimat, deorece tu nu aveai de unde sa stii ca e politist sau nu.
Daca se legitima, era infractiunea de ultraj, acum legea e interpretabila, practica e diferita e diferta fata de teorie.

Daca tipul vine in uniforma la tine mai trebuie sa iti spuna ca este politist? Altfel cum de stie eroul nostru ca acela era politist? Poate era de la cine stie ce sectie de mascati, aia nu se legitimeaza si daca ii superi, iti mai indoaie si oasele. Si daca te duci, impotriva cui depui plangere? Asta era fumat, ametit, in aglomeratie.

Eu plecam de la premisa ca tipul nu era imbracat in uniforma si nici mascat nu era, era doar un civil, daca acel civil era polistist, jandarm etc, si era in post ( dar nu are cum sa fie in post daca nu are uniforma), trebuia musai sa se legitimeze pentru a fi ultraj ( care e doar contra autoritatilor, si care se afla doar in exercitarea atributiilor de stat), si mascatii se legitimizeaza, nu au voie sa actioneze daca nu se legitimizeaza orice organ si functionar public.

Daca eu vin si iti pun pistolul la tampla un politist nu are voie sa faca ceva pana nu se legitimeaza? Daca era intr-o misiune sub acoperire? In fine, ai si tu dreptatea ta, dar asta nu schimba faptul ca astia sunt in stare sa bata fara sa se legitimeze.

Pai, daca acel politist e in uniforma, nu trebuie sa se legitimizeze, daca nu, si nu este in serviciu, nu are de ce sa se legitimizeze, ca nu este in post, e doar un simplu civil, si atunci nu e infractiune de ultraj, ci de lovirea sau alte violente sau vatamare corprala/grava ( depinde de caz)
Misiunea sub acopere e alta, se legitimizeaza doar daca este musai necesar, pentru a nu isi pierde acoperirea.
Daca te bate fara sa se legitimizeze si este in serviciu, atunci face abuz de serviciu si il dai in judecata.
Daca te bate si nu este in serviu, atunci este judecat ca un oarecare cetatean pentru fapta comisa.
La mascati e un pic diferit, ei cand fac razie e musai sa se legitimizeze cand bat la tine la usa, si doar intre orele 6-20 ( altfel e abuz in serviciu, si se pedepseste)

suntserios
| suntserios a răspuns:

Esti in autoaparare cand esti atacat nu cand ti se ia tigara. In orice caz daca facea plangere aveai un dosar penal pentru vatamare corporala... acum depinde si ce se intampla dupa lovitura ta

| cristimihailov a răspuns:

Pentru ca fumezi tigari rulate, ai fost vazut de respectiva persoana si a crezut ca ai un joint.

Daca te-ar fi prins cu joint, erau doua posibilitati:
1. Daca era politist, sau ma rog, in zona, ti-o furai de te *** pe tine.
2. Daca era doar un drogat, pierdeai tigarea si poate primeai si un premiu in fata.