De ce sa iti chinui gandirea cu ceva ce sigur e fake? sa fim sinceri, viitorul nu este unul prestabilt, prin simpla actiune ca tu sa gicem... ti-ai rinut respiratia 2 secunde... modifici toate actiunile care urmeaza de ex sa privim o situatie: x copil se aplea sa ia o moneda, aca nu s-ar fi aplecat si ar fi trecut strada la-r fi calcat o masina, peste 30 de ani acel copil descopera o cale de a trata boala y, sau devine un dictator si omoara evreii sau oricum, viitorul nu e ceva stabil, e ceva in continu-a "creare", faptul ca eu iti raspund tie acum, pote salva 10 mil de vieti, sau poate ucide 10 mil de vieti, oricum, totul e ste relativ si nimic nu este fix
alt exemplu, ca sa intelegi mai bine, daca o persoana este intr-un tren si si pe masa din cabia renului este o sticla cu apa, sticla se misca? fata de tine care esti in afara trenului in miscare. da, fata de omul din tren sau fat ade tren? nu asta este relativitatea, ceva ce se raporteaza la ceva, relativ, deci chiar daca afli "metoda magica de a gici viitorul" este complet inutila, ba chiar distructiva pentru ca iti pierzi timpul "aplicand=o " si mai si crezi ca e real, mai bine il pierzi acel timp citind o care, este relaxsant, si te si cultiva, sau daca nu esti genu, te joci un joc cu greutate istorica(seria AC, ar fi ceva , mai ales machiaveli), sau te uiti la un documentar, oricum sunt metode de ati pierde timpul mai bune, nu incerc sa te incurc, incerc doar sa iti descid ochi, ca un conducator(nu conteaza de ce conducator) vrea ca cei pe care ii conduce sa fie prosti sa nu isi pune intrebari, sau mai era o faza:
religia e considera de oameni de rand ca fiind adevarata, de intelepti ca fiind falsa, si de marii conducatori ca fiind utila... eu am incheiat aici sper ca ai inteles cea si nu mai cauti reteta magica
PS: nu am nevoei de funda. daca realizezi ca nu e adevarat ce cereai e adevaratul castig, pot trece +1 pe lista celor care descid ochii...
Stiu sigur ca e adevarat ce spui si eu sustin cu tarie dar vream doar pentru amuzament daca intelegi. Aveam de luat o decizie neimportanta si eram nehotarat (imi era indiferent de aleg) asa am ajun la intrebarea asta. Daca nu imi era indiferent nu ajungeam la intrebarea asta si nu ma chinuiam sa deschid calculatorul ca sa postez intrebarea.Mersi oricum pentru ca nu mai e nevoie.
Eh. cati nu cred in asa ceva..., era un "filosof" care spena ca pe data x va fi sfarsitul lumii(anul trecut parca) si cu o zi inainte o americanca si-a impuscat toata familia si pe ia dupa cu motivul: "ca sa nu sufere copii si familia de sfarsitul lumii", adica. multi nu gandesc, duc lipsa de creier cum imi place mie sa zic...
Eu nu cred in asta dar cred in coincidente