Ingrediente:
- 3kg macese
- 1 kg zahar
- 250 g apa
Mod de preparare:
Speli macesele astfel incat sa nu mai aiba puf, apoi le pui la fiert pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au fiert, le freci de o sita, pastrand doar pasta ce se formeaza si ce ramane in sita arunci. Dupa aceea le mai treci odata printr-o sita deasa.
Pui intr-o oala apa si zaharul. Cand s-a legat siropul pui si pasta de macese si lasi pana cand se leaga foarte bine, precum mierea.
Ca să n u le mai treci de 2-3 ori prin site aș putea, dacă esti interesat, să construiesc o mașină de făcut pastă de măceșe, care separă foarte bine perișorii și samburii de măceșe. Eu am construit una din inox pentru mine, și, dacă mi-a mai material mai pot realiza câteva pentru cei interesați. Mai multe detalii la cata7020@gmail.com
anonim_4396 întreabă: