Stiu cum este.Eu sunt acum clasa a 8 a si astazi am avut si simulare la mate, iar la cata geometrie stiu eu nu am reusit sa fac cine stie ce. Incearca sa iti cumperi o culegere cu teoreme si modele de probleme si apoi incearca sa faci si tu una dupa un exemplu.
In clasa a 6-a si eu uram geometria nu stiam sa fac nimic si la concursuri faceam doar partea de algebra.E acum gratie unui om special n-am probleme cu geometria.Nu trebuie neaparat sa faci pregatire cu profesoara ta cauta un om de la care sa intelegi si care sa fie bun(de ce bun? pentru ca poate esti ca mine.Mie daca nu-mi place un profesor nu invat...).Mai incearca si cu colegii, imi poti trimite si mie mesaj pe privat ma voi stradui sa fiu explicita...imi plac provocarile.
Spune-le părinţilor tăi să-ţi găsească cât mai repede un profesor care să te mediteze, nu e bine să ai lagune, mai ales la geometrie. Peste 2 ani vei da examen de intrare la liceu, iar la Subiecul III e doar geometrie. Triunghiul, pătratul, dreptunghiul, rombul, trapezul, paralelipipedul, toate astea trebuie să le ştii. Cea mai bună soluţie e un profesor care să te lămurească şi să te pună cu materia la punct. Crede-mă, e super să ai un ajutor în plus! Sper să ţii cont de sfatul meu.
Sănătate!
Ai putea sa intrebi unul sau mai multi din colegii care par ca stiu. Daca stie, va stii si sa iti explice, cel mai probabil.
Asa mi-a zis si mama, dar nu ii pot deranja chiar non-stop. O data, de doua ori...
Eu nu cred ca s-ar supara sa te ajute.
Fa mai multe Exerciții, memoreaza bine teoremele si uita-te si pe net dacă nu stii
Foloseşte-te de un caiet mic de matematică, roagă-ţi un părinte să îţi cumpere o culegere cu explicaţii si exerciţii rezolvate. Începi cu începutul începutului, chiar dacă lucrurile respective le ştii.Şi dacă nici asta nu merge, cum a fost în cazul meu, ai nevoie de un meditator.
Uite.mie nu imi place DELOC geometria, dupa care vine neintelegerea acesteia. dar trebuie stiuta/inteleasa. trebuie sa faci foarte multe exercitii, iar cele pe care le faci in clasa, mergi acasa si le refaci, pana le intelegi. si unde chiar nu ai inteles nimic, poti sa o mai intrebi si pe profesoara, in timpul orei sau intr.o pauza, nu cred ca se va supara raspunzanduti la intrebarii. mai mult de atat nu stiu ce poti face, sper ca ti-am fost de ajutor.
DaciaRomania întreabă: