| powergirl a întrebat:

Am o intrebare putin ciudata dar am vazut ca a afirmat cineva dar nu mai stiu cine urmatoarele "durerea e doar in mintea ta daca reusesti sa nu te gandesti la ea, ea nu exista" eu nu prea cred ca e adevarat voi ce credeti?

14 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Buna.
Daca e vorba de durere fiziza, nu trece cu autosugestia.
Nu tot ce zboara se mananca.
In cel mai bun caz, o durere superficiala poate fi ameliorata!

| Butterfly1 a răspuns:

Multe dureri ni le provocam singuri din singurul fapt ca ne gandim la ele iar acestea se pot diminua si disparea daca nu ne mai gandim la acestea dar alte dureri de oricine medicala se pot trata decat cu o vizita la medic.

| Gdeni a răspuns:

E adevarata treaba! daca te doare burtica si stai la calculator si iti faci de lucru sau iesi cu prietenii la o barfa uiti si nu te mai doare. creieru tau e ocupat cu gasirea si rezolvarea problemei si de aia te doare, dar daca reusesti sa il ti ocupat cu alte lucruri mai amuzante o sa uite si el de durere tongue

| doraz a răspuns:

Ba da, asa este. Este vorba de placebo si nu numai. Stii cum e cand plangi si suferi dupa cineva anume, iar vb cu altcineva parca uiti de durere. Asta trebuie sa faci continuu, sigur sunt si momente in care iti amintesti de anumite probleme. Dar depinde, la ce te referi mai exact. La o durere de masea, la o durere pricinuita de pierderea unei persoane dragi, la durerea cauza de un iubit etc.
Daca e vorba de o durere fizica este vorba de placebo.Cauta pe net ce inseamna pentru mai multe detalii.
Iti recomand apgina asta, am descoperit-o si eu ieri si e foarte misto, sper sa nu se considere reclama pentru ca nu am nimic de-a face cu pagina asta.
https://www.facebook.com/zen.romania
p.s. scuze ca nu sunt coerenta, dar m-am trezit de jumatate de ora :))

| powergirl explică (pentru doraz):

Mersi mult de durerea fizica era vb

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce sa cred? am o saptamana de dureri atroce la un os in gura si pana nu am ajuns la stomatolog imi pocneau creerii in cap.nu toate durerile trec cu autosugestia.

| doraz a răspuns (pentru anonim_4396):

Ei, acum nici sa exageram, normal ca unul care a fost calcat de masina, nu se va simti minunat in urma autosugestiei. E vorba de dureri mai mici sau care pot fi ameliorate. Eu spre exemplu cand eram mica, din cauza curentului, aveam dese dureri si puternica in interiorul urechii, iar bunicii mei imi dadeau paracetamol sau aspirina si nici nu inghiteam bine si deja nu ma mai durea. Abia cand am crescut am inteles despre ce era vorba. Sigur ca nu toate durerile trec prin autosugestie, unele pot fi ameliorate mai mult sau mai putin sau poate deloc.
@Powergirl daca te intereseaza foarte tare subiectul, citeste si despre nocebo, este inversul lui placebo. Si gandirea pozitiva te ajuta indiferent ca ai o problema sau o durere.Se gasesc multe informatii utile pe net.

| fugera a răspuns:

Durere fizica sau psihica? la cea fizica e adevarat daca nu te gandesti la ea nu te doare la cea psihica e mai complicat.

| fugera a răspuns:

Iti spun pe mes cat de complicat

| powergirl explică (pentru fugera):

K da nu dau de tine pe mess

| fugera a răspuns:

Lasa un off line pe cand o s-a cam fi si atunci intru si iti explic care e treaba aici

| AlterEgoEva a răspuns:

Buna ziuahappy
Sunt de acord cu @doraz. Eu niciodata nu am fost de partea pastilelor, cand eram mica le vomitam, acum nici nu le iau, si de 4 ani se pare ca nu m-a prins nici macar o mica raceala.O prietena de-a mea cum are putine dureri de la o mancare fierbinte sau ceva, se indoapa cu pastile, ceea ce m-i se pare absurd si deja are "arsuri" sau cum se numesc, de la prea multe pastile. Am o cunostinta la tara foarte batrana care nu a luat 10 pastile toata viata, si e sanatoasa pentru varsta ei. Categoric mi-am dat seama ca iau o pastila si numai gandul ca o iei te face mai bine. Nu vorbim in cazuri majore, cancer sau alde boli, rani dureroase. Autosugestia ajuta si la dureri, mereu cand ma lovesc ma gandesc ca trece si chiar nu simt durerea. Am auzit de la un tip de "echilibru mental total" era din poeziile lui, si mi-a zis cu cat imi mentin echilibru mental cu atat mai mult pot sa reusesc. M-a ajutat asta destul de mult la teste, oriunde ma concentram. Suna atat de aiurea, de parca sunt cu "barca" dar se intampla sa reusesc doar prin gandire si fizic cat si psihic.
O zi buna.

| doraz a răspuns (pentru AlterEgoEva):

Mai ales ca orice pastila care ne vindeca de ceva ne face rau pe alta parte. Se spune ca singura pastila care nu are efecte adverse este vitamina C. Va recomand sa cititi o carte, oricare, despre autosugestie, minte pozitiva si o sa vedeti ca va veti regasi in multe intamplari.