Pai si eu am facut, dar nu foarte des, de obicei le tratam cu Glicerina si dupa paroximativ 2-3 zile imi treceau fara sa imi apara altele in schimb...
Am avut si eu una recent, am citit pe net ca lamaia face bine, eu am baut apa cu lamaie, nu pot spune ca i-a accelerat vindecarea dar a trecut relativ repede, oricum lamaia ajuta si la sistemul imunitar deci nu le ocolii
Eu am avut afte tot asa, vreo 10 ani. Cauzele pentru mine au fost clare: alimentatie, stres si sistemul imunitar slabit. Daca vrei sa scapi iti recomand sa reduci consumul de cola/cafea/dulciuri/grasimi/tigari/alcool/ fastfood/condimente. Eu nu am renuntat definitiv la nici unele dar beau un pahar de cola poate la o luna, la fel si cu celelalte. Consuma multe legume si carne de pui sau peste facute la gratar mediu. Eu intre timp am facut si psoriazis si e ca dracu, asa ca incearca sa nu mai mananci prostii si grasimi. Nu trebuie sa renunti la nimic, numai sa le reduci destul de mult. Dupa ce te obisnuiesti, e destul de usor si in plus te simti si mai bine combinat cu putin sport. Eu am mai luat si niste vitamina A+D2, vitamina E si Magneziu forte. Ajuta dar nu exagera cu ele... cel mai bine e sa le iei natural (legume si fructe la greu).
Reolva-ti si dintii daca ai probleme pentru ca o posibila infectie te afecteaza si ea.
Si momentul sa incepi este acum, nu maine, nu de pe 1, chiar acum. Am cheltuit o groaza de bani pe dinti, creme acum pentru ca acum cativa ani n-a avut cine sa ma sfatuiasca, n-am avut bani si le-am amanat.
Am 25 de ani, nu-mi place site-ul asta de copii, am vazut intrebarea din intamplare. Sanatate!
Afectiunea se numeste aftoza sau stomatita aftoasa recurenta(recurrent aphthous stomatitis – RAS). Originea si modul de dezvoltare al bolii NU este complet cunoscut.Traumele, fumatul, stress-ul, influentele hormonale, genetice, alergia la
alimente, infectiile si factorii imunologici sunt toate sugerate a fi cauze favorizante.
Aftele apar si ca SEMNE in cadrul unor boli importante( boli hematologice,gastrointestinale,imunologice,dermatologie, afectiuni maligne, afectiuni induse de medicamente, afectiuni virale, fungice, etc), fapt care impune un bilant complet al pacientului cu aftoza. Din acest motiv, iti sugerez sa te internezi intr-o clinica universitara de stomatologie (care ar trebui sa aiba o sectie de patologie orala).
P.S pana hotarasti unde sa mergi pentru investigatii si tratament, te poti documenta despre RAS de aici:
http://healthmantra.com/ypb/recurrent_aphthous_stomatitis.shtml
sau din aceasta teza de doctorat:
http://www.univermed-cdgm.ro/dwl/teze_doct/2008_med_Oana_Stefanescu.pdf