Pai dupa ce te trezesti te speli pe fata cu apa rece si manci un frunct, citrice mai ales, apoi tine seama sa bei multe lactate, e posiblil sa ai lipsa de calciu sau sa fi dezidratat. Dupa fiecare ora de invatat ia o pauza de 10 minute (afara, pe balcon, etc). Nu trebuie sa te gandesti si la altceva in timp ce inveti ca pierzi firul la ceea ce inveti.Stai calm chiar daca e ceva mai dificil d einvatat, stresul te oboseste.Numai bine si la cat mai multe note bune!
In primul rand trebuie sa constientizezi ca trebuie sa iti faci un viitor. In clasele 1 - 4 am fost mereu un elev eminent. Incepand cu clasa a V-a pana la clasa a VIII-a am fost corupt de anturaj si de neseriozitate. In clasa a VIII-a mi-am dat seama ca trebuie sa schimb ceva, ca trebuie sa am un viitor, ca vreau sa fiu CINEVA. Si de atunci am invatat. In clasa a VIII-a s-a vazut rodul stradaniei mele insa datorita faptului ca profesorii nu ma stiau de foarte silitor, ci ca valoare de mijlocul clasei sau mai jos in functie de materie am obtinut doar o medie de 8, 50. In clasa a IX- a odata cu intrarea la alt liceu mi-am spus ca vreau ca lumea sa vada aceasta dorinta a mea de la inceput. Primul an, oricat de mult am vrut eu profesorii nu ma cunosteau si erau reticenti. Credeau ca eu vanez note. Odata ce au vazut ca eu raspund aproape ora de ora, 7 ore pe zi, au inteles ca eu chiar vreau sa invat si sa schimb ceva. Datorita faptului ca am invatat am fost rasplatit si cu premii ( valoarea lor constand mai mult in valoare sentimentala decat materiala ) dar si cu participarea la un proiect de schimb de experienta Comenius. Am calatorit in Franta si am vazut mare parte din Europa datorita faptului ca am vrut sa invat. Tot ce trebuie e sa realizezi ca nu poti face nimic in viata fara a fi ambitios si perseverent. As vrea mult sa fii si tu CINEVA. Succes!