| boxa97 a întrebat:

Am primit o cega si nu stiu cum sa o curat...are mult mucus si pielea foarte tare...acord funda la cine ma ajuta!

Răspuns Câştigător
| onasis1961 a răspuns:

Preparare – cega innabusita:

Se curata bine peste de solzi si intestine. Se spala bine fiindca are foarte mult mucus. Deasupra cozii se face taietura prin care se scoate nervul ce strabate coloana pestelui. Acest lucru este deosbit de important in procesul de preparare, fiindca nescos acest nerv va duce la incretirea carnii. Asadar am scos nervul. Am taiat pestele in 3 bucati aproape egale pe care le-am plasat pe fundul unei oale. Am folosit o oala cu fierbere sub presiune. Am adaugat apa cam doua degete, o ceapa, sare si putin ulei de masline. Am pus capacul si l-am lasat sa fiarba aproximativ 10 minute la foc potrivit. L-am servit cu lamaie. Delicios!

Preparare – cega la gratar:
Se urmeaza aceleasi procedee ca si mai sus pana la taiatul pestelui. Eu am folosit un gratar de aragaz, asa ca am taiat pestele tot in bucati mai mici. Daca veti folosi un gratar mare atunci il puteti lasa intreg. Dupa taiere, l-am spalat bine apoi l-am pus in servetele de hartie ca sa absoarba apa. Apoi, am uns bucatile de peste cu ulei de masline, apoi cu sare. Eventual se pot folosi si condimente de peste. L-am pus pe gratar la foc potrivit si l-am intors decat o data, folosind o recomandare pe care am gasit-o pe un site de retete. Dupa ce considerati ca s-a rumenit bine, il puteti pune in farfurie. Pielea se desprinde foarte usor. Ca si in cazul preparatului innabusit, se serveste cu lamaie.

Pofta buna!

0 răspunsuri: