| misterioaѕa a întrebat:

Am vazut ca pe TPU sa pun frecvent intrebari de genu:,, Cum sa creez un aspect pentru hi5?"sau,, Cum sa-mi creez propia tema la hi5?". Ei bine, am gasit eu raspunsul tuturor intrebarilor de acest gen.

Cum sa faci un skin sau o tema pentru hi5

Sa va dau o mana de ajutor in realizarea unei teme pentru hi5. Nu este foarte complicat, trebuie doar sa aveti putina indemanare intr-un program de editare grafica.

In primul rand va trebui sa accesati http://hi5.com/friend/account/displayEditProfileSkin.do. In pagina aceasta se intampla tot miracolul.

Sa incepem cu prima coloana din tema hi5.
Page Background = fundalul paginii. Acesta are 5 parametrii: imaginea de fundal, culoarea de fundal, alinierea imaginii de fundal, pozitia imaginii de fundal si afisarea imaginii de fundal.

Imaginea de fundal = este orice imagine cu dimensiunea cuprinsa intre 1x1px si 1600x900px. Puteti pune orice imagine ca fundal pentru profil. Imaginea de fundal este de 2 tipuri: pattern sau normala.

O imagine de tip pattern este imaginea care poate fi duplicata pe ambele axe (X si Y) continuu fara a se deosebi zona de unde incepe si de unde se termina imaginea. Ce este important de stiut in acest caz: bifati neaparat Position 1 Top (prima casuta de pe randul Top) pentru ca repetitia imaginii sa inceapa din coltul de stanga sus al ferestrei si Repeat Down si Across pentru ca imaginea sa se repete pe ambele axe (X si Y).

Asa: http://i.imgur.com/yjiUz.png

A doua coloana din tema hi5.
Section Header = imaginea care va trona in fruntea profilului vostru. In aceasta zona vor fi afisate urmatoarele elemente: nume profil si vizite profil. Imaginea trebuie sa aiba dimensiunea de 956x35px. Tot in aceasta zona puteti selecta o culoare pentru fundal si pentru nume profil si vizite.

Section Body = zona de sub numele profilului unde sunt afisate pozele, prietenii, comentariile etc. In aceasta zona puteti opta pentru varianta de imagine tip pattern.

Footer Background = bara de sub avatar si de sub intregul section body.

Acum ramane doar la priceperea voastra sa editati imagini astfel incat sa fie incadrate corespunzator in tema profilului.
Asa: http://i.imgur.com/0OdYs.png

A treia coloana din tema hi5.
aceasta coloana ne vom ocupa de toate mini-casutele de informatie afisate in profil: info, fives, top prieteni etc.

Section Header = zona unde este afisat numele casutei (About Me, Fives etc.). Aici puteti modifica si culoarea titlului, a textului cat si dimensiunea acestuia. Tineti cont de faptul ca toate elementele din aceasta coloana se vor aplica pentru toate casutele afisate in profil.

Section Navigation = zona din casuta de sub titlu (unde sunt afisate spre exemplu textele Top Friends, Friends etc.). Puteti modifica si culoarea link-urilor.

Section Body = zona unde este afisata informatia in fiecare casuta.

Section Footer = zona de jos a fiecarei casute.

Dupa ce completati toate casutele corespunzator, nu ramane decat sa ii dati un nume temei hi5, sa o salvati si sa o selectati pentru profilul vostru.

Asa: http://i.imgur.com/JEC85.png
Succes!

Răspuns Câştigător
| BananaSuparata a răspuns:

Iti dai seama ca te-ai cam chiunit degeaba pentru 5-6 oameni? Pt ca intrebari tot vor veni, si a ta v-a ajunge zeci de pagini mai incolo.

| misterioaѕa explică (pentru BananaSuparata):

Nu m`am chinuit deloc
Nu cred ca am postat degeaba deoarece lumea v-a dat click pe intrebarile mele si vor vedea aceasta postare...plus de asta multi dintre ei nu se chinuiesc sa dea un raspuns intrebarii melelaughingdar sigur au vazut postarea!

Totusi ai funda! fiindca undeva ai dreptate...

| BananaSuparata a răspuns (pentru misterioaѕa):

Mersi :*

8 răspunsuri:
| Siracuzia a răspuns:

Hey,multumim! Frumos din partea ta!winking

| MoneyMoney a răspuns:

WOW! Si-ai avut rabdare sa scrii atat doar ca sa-i luminezi pe cei cu mintea inceata!?!?!

| misterioaѕa explică (pentru MoneyMoney):

Nu am vrut sa luminez pe nimenilaughing)
Am vrut doar să explic cum se fac aceste aspecte!
Dacă vrei duşmani şi dacă vrei ceartă, nu pe site'ul ăsta!

| BananaSuparata a răspuns (pentru misterioaѕa):

Nu-i baga in seama eu apreciez efortul tau xD

Mersiiiiipuppy dog eyes