Faina alba calitate superioara 350 g (Eu folosesc cel mai des si cu succes faina Baneasa. Incercati sa alegeti ceva de aceeasi calitate.)
Sare 0. 5 lingurite
Ulei de floarea soarelui 3 linguri( Se poate folosi si ulei de masline )
Drojdie uscata 2 linguri (Eu folosesc drojdia Pakmaya.)
Apa 225 ml
Zahar 1 linguri
si acum 4 pasi simpli de urmat Intr-un bol mai mare se pun 350g de faina, se adauga sarea si uleiul.
1Intr-un bol mai mare se pun 350g de faina, se adauga sarea si uleiul.
2Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 min pana nu face spuma.
Atentie! Daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa, nu va trebui sa faceti acest pas, in schimb aluatul va creste mai greu, iar blatul nu va fi suficient de pufos. Dupa ce am incercat diferite marci de drojdie uscata, aluatul a avut cea mai buna consistenta cu Pakmaya.
3Amestecul de drojdie se toarna in bolul cu faina, se framanta un aluat moale care se ia usor de maini. Se acopera cu o folie si se lasa la temperatura camerei aproximativ 30 de min.
4Peste 30 de min aluatul trebuie sa se mareasca in volum aproximativ de 3 ori. Inainte de a folosi aluatul, ungeti mainile cu putin ulei. Aceasta cantitate de aluat ajunge pentru 2 blaturi de pizza de 30/32 cm. Deci il impartiti in jumatate si cu mainile il intindeti pe tava.
deci fundita? :d
Cred ca e mult mai simplu sa scrii pe google reteta pita uite ->http://www.bucatarul.ro/CarteDeBucate/Pizza-si-Paste/Retete-de-Pizza/