Bună! Felicitări pentru întrebare şi implicit pentru explicaţie. Într-adevăr, din păcate, se pare că unii oameni au uitat ce înseamnă cu adevărat spiritul acestor magice sărbători. Practic nu este cazul, ca obiceiurile din această perioadă să le privim ca pe o „afacere", ci este indicat să avem în vedere faptul că prin noi se vesteşte naştere Mântuitorului Iisus Hristos, mai precis suntem nişte aşa-zişi provovăduitori ai cuvântului Domnului, ceea ce ar trebuie să ne bucure foarte mult sufletele şi inimile şi să ne facă să ne gândim profund asupra laturei spirituale din această perioadă, adică ceea ce este cel mai important!
Eu de fiecare dată când am avut ocazia, nu am ezitat şi am fost la colindat. Dacă se va putea, voi merge şi anul acesta. Din punctul meu de vedere nu contează vârsta, atâta timp cât tu simţi sentimentul viu care te învăluie în preajma acestor sărbători. Cu siguranţă Dumnezeu se bucură, când vede că ne ostenim pentru el şi facem astfel de lucruri bune şi frumoase. Aşa că haideţi la colindat cu toţii!
Am mers o singura data cu colindul. Cred ca aveam 10 ani si sincer, nu prea mi-a placut. Am fost cu surioara mea mai mica la oamenii de pe strada, la vecini si rude.
Nu o sa merge acest an, deoarece nu cred ca ar fi ceva aparte. Totusi, ma bucur cand vin la mine colindatori, chiar ma simt in spiritul Craciunului si poate ca as vrea si eu sa o fac. Insa uneori mi-e teama sa nu ma rusinez sa uit versurile, sau sa ma fac de ras in fata prietenilor...
Chiar m-ai pus la indoiala... Oare sa merg anul acesta?
Nu am fost niciodata pentru. ca nu am avut cu cine!
Sau mi-a fost teama sa nu uit ceva.
Dar stii cum se zice nu stii pana nu incerci!
Poate anul asta merg cu cativa prieteni.
Am stabilit cu ei acum o saptamana sa mergem pe la cateva case.
Tu unde stai? Poate te luam su pe tine cu noi la colindat!
Am mers cand eram mai mica dar acum varsta nu-mi mai permite (suna de parca as fi baba ). Pe deasupra nu ma prea incanta ideea cu cantatu'.
Si eu m-am dus cu colindul. Din pacate nu prea am o voce atat de bunaMi-a placut.Acum nu mai merg sunt cam mare pentru chestia asta.In schimb imi place sa primesc colindatorii
Eu ma duc dar pe ziua...pana pe la 6.nu am voie noaptea.ciudath nu? si mergem doar la profesori etc.
Ca daca mai ies eu cu colindul rad si curcile de mine! E un obicei frumos din care ies bani dar...toate pana la o varsta si pe criza asta nu cred ca faci nici jumatate din suma de anul trecut
Eu am mers cu colindul dar totusi daca vei merge pana pe la 16 - 17 ani te poti face de ras zicand lumea ca "cersesti". nu o lua in parere de rau faza cu "cersitul" :*
Eu nu vad de ce ma fac de ras, si sa stiti ca mie nu imi pasa daca primesc bani sau nu. poate ca va amintiti din copilarie cum, in ajuinul Craciunului versurile sunau astfel:buna dimineata la Mos Ajun, ne dati ori nu ne dati, ne dati ori nu ne dati, ne dati ne dati! am venit si noi odata la un an cu sanatate, Doamnul Sfant sa ne ajute la covrigi si la nuci multe! banii nu sunt totul, conteaza spiritul si starea de bucurie pe care o aduci oamenilor atunci cand mergi la colindat.eu una asa cred. oamenii iti dau fiecare ce are, nu neaparat bani. unde este sipiritul acela oameni buni?!
Si eu am 17 ani si ma duc la colindat.cu colegii, cu prietenii .
Te asteptam s pe la noi cu colindul
Eu am 15 ani jum si inca merg cu colindul nu neaparat numai la rude.(am voce dar trebuie sa iti placa nu sa ai voce),
Chiar daca sunt domnisoara de acum mie imi place si ma si distrez
in plus, iti pierzi timpul si castigi si bani.
va pupp colindatorilor