Pentru portrete, in general ai nevoie de niste prime-uri, cu focal fix si ceva mai luminoase, adica de la F/1.8 in jos.
La Nikon gasesti varianta fara motor de af la 500 de lei si cea cu motor la 900 de lei, in varianta de 50mm sau 35mm, desi nu prea o agreez pe cea din urma, prima fiind cea mai indicata pentru portret si ceva mai bine realizata din punct de vedere optic.
Nu stiu cum sa explic acest termeni, cauta-i pe fiecare si o sa te lamuresti. In general, ca sa poti controla niste parametrii, trebuie sa cunosti ce e cu ei, pentru asta iti recomand sa te informezi despre cum functioneaza un aparat foto si sa ai habar de notiunile de baza (shutter, aperture, iso, white balance, metering etc.)
L-ai folosit sau il folosesti? Sau cunosti pe cineva sa-l foloseasca si sa fie multumit?
Depinde de hobby, adica depinde de buzunar.
Eu unu am un Nikon Coolpix S800c Full Hd si 3d(sincer de vreo 2 luni de cand il am 3d n-am reusit sa fac macar o poza), dar am vazut un Fujifilm FinePix Hs25, am auzit ca ar fi foarte bun.
Un sfat...nu-ti lua din prima aparat foto profesional.Sunt foarte-foarte multe tehnici de fotografiere si pana inveti cel mai bine te folosesti de un aparat foto normal (asta am aflat in urma discutiei cu un tip din domeniu)
Am sa tin cont de sfatul tau, dar am sa invat direct pe un Nikon. Mi-au promis parintii ca o sa-mi cumpere, asa ca... am sa profit