| ChristianaAa a întrebat:

As vrea sa ma apuc de fotografiat, asa ca un "hobby" si vreau un aparat Nikon. Imi place sa realizez fotografii de tip portret. Ce model ar trebui sa-mi iau si de ce obiectiv am nevoie, daca am nevoie. big grin

Răspuns Câştigător
| virusake a răspuns:

Pentru portrete, in general ai nevoie de niste prime-uri, cu focal fix si ceva mai luminoase, adica de la F/1.8 in jos.
La Nikon gasesti varianta fara motor de af la 500 de lei si cea cu motor la 900 de lei, in varianta de 50mm sau 35mm, desi nu prea o agreez pe cea din urma, prima fiind cea mai indicata pentru portret si ceva mai bine realizata din punct de vedere optic.

Nu stiu cum sa explic acest termeni, cauta-i pe fiecare si o sa te lamuresti. In general, ca sa poti controla niste parametrii, trebuie sa cunosti ce e cu ei, pentru asta iti recomand sa te informezi despre cum functioneaza un aparat foto si sa ai habar de notiunile de baza (shutter, aperture, iso, white balance, metering etc.)

7 răspunsuri:
| Against a răspuns:

Obiectiv 55mm

| Different69 a răspuns:

Http://www.emag.ro/......ECQS7BBBM/ eu zic ca acesta este bun

| ChristianaAa explică (pentru Different69):

L-ai folosit sau il folosesti? big grin Sau cunosti pe cineva sa-l foloseasca si sa fie multumit?

| beniamin1994 a răspuns:

Depinde de hobby, adica depinde de buzunar.
Eu unu am un Nikon Coolpix S800c Full Hd si 3d(sincer de vreo 2 luni de cand il am 3d n-am reusit sa fac macar o poza), dar am vazut un Fujifilm FinePix Hs25, am auzit ca ar fi foarte bun.

| Rollwo a răspuns:

Nikon DSLR. Obiectiv mm 55. ( Pentru portrete )
bafta Christiana :*

| Gabi20CM a răspuns:

Un sfat...nu-ti lua din prima aparat foto profesional.Sunt foarte-foarte multe tehnici de fotografiere si pana inveti cel mai bine te folosesti de un aparat foto normalhappy (asta am aflat in urma discutiei cu un tip din domeniu)

| ChristianaAa explică (pentru Gabi20CM):

Am sa tin cont de sfatul tau, dar am sa invat direct pe un Nikon. Mi-au promis parintii ca o sa-mi cumpere, asa ca... am sa profit big grin