Daca te temi ca vei deveni canibal, cred ca nu trebuie sa-ti faci probleme pentru ca, dupa cate stiu eu, inca in macelarii ori in magazine, nu se vinde carne de om. Cei ce manaca acest produs denumit carne ar putea fi denumiti carnivori, insa cum noi oamanii mancam, legume, fructe dar si carne, suntem numiti omnivori. Carnivori fiind leii, tigrii si alte animalute salbatice.
Am terminat cu lectia de folosire inadecvata, a termenilor din intrebarea ta, acum sa-ti raspund si la intrebare.
Proteinele sunt necesare organismului dar ele pot fi de origine animala (atunci cand consumi carne) ori de origine vegetala, atunci cand mananci produse din soia, fasole, linte, ciuperci etc.
Chiar daca tu vei renunta la consumul de carne, pentru ca iti este mila de animalele, pasarile, pestele, sacrificate, acestea tot vor ajunge sa fie sacrificate si apoi vandute si consumate de catre toti acei care prefera o alimentatie mai variata si carora le place gustul carnii.
Nu trebuie sa te axezi pe un consum preponderent de carne, dar nici nu trebuie sa renunti la ea pentru ca, ar trebui sa renunti la specialitatile pe care le-ai enumerat si care-ti plac, dar care contin si carne.
In cazul in care vrei sa renunti la consumul de carne, sarmalute se mai pot face cu miez de nuca macinat in loc de carne, cu soia sau morcov, cu ciuperci, toate aceste feluri de mancare se folosesc in perioadele de post.
Piftelele se pot si ele face din ciuperci sau din amestec de cartofi, cu dovlecei, morcov dar atunci nu vor avea gustul pe care tu il cauti in ele, tocmai pentru ca nu contin si carne.
Eu zic sa nu renunti la carne, pentru ca nu vei putea rezista tentatiei, la care ai facut deja referire, atunci cand vin sarbatorile si toate mancarurile se axeaza pe produse de carne.
Tu sa fii sanatoasa pentru ca acest lucru este cel mai important si sa faci ce vrei daca acest lucru nu-ti dauneaza sanatatii.
Sa mananci putin... des si sanatos. Carnea are rolul ei, legumele si fructele au rolul lor. NU are rost sa faci acest lucru pentru ca fie ca tu devi vegetarian sau nu tot se vor ucide animale pentru hrana deoarece ele se inmultesc si ca sa nu fie prea multe si sa putem trai si noi se sacrifica. Pofta buna!
Exista si preparate din soia care au gust de carne. eu am mancat de exemplu crenvusti din soia si nu imi venea a crede ca seamana la gust. poti sa devi ovo lacto vegetariana