| SerbanElyan a întrebat:

As vrea sa stiu ce este acela un serviciu de dropbox... Astept raspunsurile, cu multe detalii, va rog. big grin

2 răspunsuri:
| andru10best a răspuns:

Este un cont in care poti sa iti stochezi diferite foldere, poze, videoclipuri, etc. Este bun pentru ca poti avea acces oriunde de acele lucruri salvate in contul de dropbox.

| Emaaa5728 a răspuns:

Dropbox este un serviciu online gratuit care ofera initial tuturor utilizatorilor sai 2 GB de spatiu online de stocare. In momentul in care un utilizator recomanda serviciile Dropbox prietenilor si cunoscutilor sai, pentru fiecare prieten care isi face cont folosind recomandarea lui, acesta (utilizatorul), primeste gratuit inca 250 MB.Pentru a putea folosi Dropbox trebuie sa iti creezi un cont; iti poti face unul daca faci click aici https://www.dropbox.com/getspace. In fereastra ce se va deschide ti se va cere sa indici adresa ta de email, numele tau, sa alegi un nume de utilizator si o parola pentru ca ulterior sa te poti loga.
Dupa completarea formularului vei putea descarca aplicatia desktop a Dropbox in timpul instalarii careia va trebui sa indici ca dispui deja de un cont:La finalizarea instalarii, Dropbox va crea pe desktop un shortcut prin care vei avea acces la folderul in care, daca vei adauga noi fisiere, acestea vor fi sincronizate automat in hard disk-ul online.
De obicei, Dropbox isi plaseaza folderul in directorul utilizatorului ce l-a instalat. Totusi, putem schimba locatia acestuia foarte usor.
Pentru a schimba locatia folderului Dropbox, facem click-dreapta pe iconita serviciului din System Tray (sageata "A"), facem click pe "Preferences…" (sageata "B"); in fila "Advanced", facem click pe butonul "Change" de langa caseta "Dropbox location" apoi alegem in calculator locul in care dorim ca folderul sa fie situat.
Nu cred ca mai era necesara inca o imagine insa cum nu ma consta nimic sa o public…Pentru cine nu stie, dropbox este un serviciu de stocare a informatiilor pe care le ai pe calculator online + sincronizari.
Functioneaza in felul urmator: ai un folder pe computer caruia ii zice dropbox, acel folder este in permanenta sincronizat cu spatiul pe care il ai alocat la ei pe site. Din cate stiu, 2GB sunt gratuiti, pentru mai mult trebuie sa platesti.
In momentul in care faci ceva pe calculator, la birou sa zicem, chestia respectiva se pune automant online si pe toate celelalte calculatoare pe care le ai sincronizate cu contul tau de dropbox.
In plus e bun la backup, daca mi se strica calculatorul acum, tot ceea ce e in foderul dropbox se pastreaza online si pe celelalte calculatoare sincronizate.