| florin1979 a întrebat:

Azi se spune la multi ani la marii marioare etc?

Răspuns Câştigător
| IrinaAndreea a răspuns:

Astazi nu se spune La multi ani, intrucat se comemoreaza Adormirea Maicii Domnului. Urarile se fac pe 8 septembrie, atunci cand este Nasterea. happy

23 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Azi este adormirea Maicii Domnului, si de fapt ar trebui sa fie o comemorare, iar in 8 septembrie este nasterea Maicii Domnului, si ar trebui sa fie sarbatorire. Dar, in popor, cu toate ca ambele sarbatori se refera la aceeasi persoana, se tine mai mult cea din 15 august, careia i-se zice "Sf.Marie Mare", iar celei din septembrie "Sf.Marie Mica.

| G a răspuns:

Eu stiu ca se zice pe 8 septembrie. azi e adormirea maicii domnului, e zi de pomenire a mortilor. chiar daca scrie-n ziar ca azi se serbeaza onomastica celor cu numele de maria, mariana etc., e de fapt pe 8 septembrie.

| emy a răspuns:

Da, astazi.

| Asdfasdefta a răspuns:

Da.Se spune.

| вυттєяƒℓу a răspuns:

Eu stiu ca da dar pentru mine nu conteaza deoarece ma cheama si maria si este si ziua mea de nasterebig grin

Răspuns utilizator avertizat
| WatswovskyvonAle a răspuns:

DA! Si ieri a fost ziua meaa:X:Xlaughing

| BubbleGumyy a răspuns:

Da...si pe mine ma cheama maria-roxana

| Jacob27 a răspuns:

Da

| oeg a răspuns:

Daphappy

Răspuns utilizator avertizat
| luckyman_4740 a răspuns:

Evident. daca era mama ta, nu ii spuneai La multi Ani?

ps. La multi ani tuturor celor ce poarta numele Maria

| feroceboy4u a răspuns:

Da

| rikku2010 a răspuns:

Da

| mamarutza1 a răspuns:

Nu pentru ca este ziua cand Maica Domnului a murit, nu cand s-a nascut.Sarbatoarea nasterii Maicii Domnului este pe 8 septembrie.

| Bebelushaaː a răspuns:

Eu asa stiu. Altii spun ca nu se zice thinking

| Skittles_6671 a răspuns:

Da. Desi se sarbatoreste pe 8 septembrie de fapt thinking

| hadasan a răspuns:

Da astazi este Marie mica si cea mare se sarbatoreste pe 8 septembrie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se zice sau nu se zice?straight face Eu am zis deja, chiar daca se sarbatoreste moartea sau nasterea.
Astept si eu urari de sfantul Triphee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La multi ani mariilor si marienilor care au dat stupizi, sa-mi pastrati si mie o felie de tort, macar cea care va ramane in gat.
Si nu va mai chinuiti cu tort, incercati direct cu coliva, confortul fiind a celor ce va pregatesc pentru cele sfinte tongue
@GaBiTzZa98 La multi ani! oare sa-ti dau stupid sau nu, nu stiu cum e traditia, vad ca la crestini se da cu stupizi si la mormoni cu amuzant(daca ne referim la balivernele lor)hee hee

| alinforanswers a răspuns:

Da florin

| alinforanswers a răspuns:

Da florin!