| sweety9girl a întrebat:

A reuşit vreo cineva să înveţe germană singur?

Ai reusit, te descurci bine? Dacă da, în cât timp ai reuşit să o înveţi?

Răspuns Câştigător
| thegatekeeper a răspuns:

Am reusit sa o invat doar la un nivel redus, dar asta fiindca nu i-am mai acordat atentie in ultimul an (am avut alte probleme). Nu mi s-a parut deloc dificil, are anumite structuri similare cu engleza (de fapt, engleza se asemana cu germana). M-am folosit de materiale online (carti, articole, bloguri, videoclipuri in care se prezinta pronuntia etc.) si de culegeri sau manuale pe care le-am comandat sau le-am cumparat din diverse librarii. E o limba pe care o poti invata destul de usor si rapid de unul singur, daca iti rezervi macar o ora pe zi pentru exersare si/sau studiu. Mi-a luat 3-4 luni sa o invat la un nivel redus, de incepator. Probabil ar dura 2-3 ani pentru a reusi sa o vorbesc fluent la un nivel mediu-avansat.

3 răspunsuri:
| Agnieszka a răspuns:

Da, eu am reusit cu ajutorul desenelor animate. Ma uitam la Super RTL si asa am inceput sa invat. E bine sa te uiti la denese sau filme in limba germana si incetul cu incetul prinzi cate ceva. E bine sa ai si cu cine vorbi.

| Biiskrem a răspuns:

Eu am găsit un site bun și îl folosesc momentan însă nu știu cât timp îți va lua ție să înveți. Ai nevoie de engleză acolo :D
http://www.duolingo.com/
Baftă!

| Roman_Lavinia_1990 a răspuns:

Da dar nu a fost asa de usor si am invatat cam intr-o luna daca incluzi 4h pe zi
CU CASTI IN URECHE SI SD PE NET!