Am reusit sa o invat doar la un nivel redus, dar asta fiindca nu i-am mai acordat atentie in ultimul an (am avut alte probleme). Nu mi s-a parut deloc dificil, are anumite structuri similare cu engleza (de fapt, engleza se asemana cu germana). M-am folosit de materiale online (carti, articole, bloguri, videoclipuri in care se prezinta pronuntia etc.) si de culegeri sau manuale pe care le-am comandat sau le-am cumparat din diverse librarii. E o limba pe care o poti invata destul de usor si rapid de unul singur, daca iti rezervi macar o ora pe zi pentru exersare si/sau studiu. Mi-a luat 3-4 luni sa o invat la un nivel redus, de incepator. Probabil ar dura 2-3 ani pentru a reusi sa o vorbesc fluent la un nivel mediu-avansat.
Da, eu am reusit cu ajutorul desenelor animate. Ma uitam la Super RTL si asa am inceput sa invat. E bine sa te uiti la denese sau filme in limba germana si incetul cu incetul prinzi cate ceva. E bine sa ai si cu cine vorbi.
Eu am găsit un site bun și îl folosesc momentan însă nu știu cât timp îți va lua ție să înveți. Ai nevoie de engleză acolo :D
http://www.duolingo.com/
Baftă!
Da dar nu a fost asa de usor si am invatat cam intr-o luna daca incluzi 4h pe zi
CU CASTI IN URECHE SI SD PE NET!
AvalohAlyn întreabă:
anonim_4396 întreabă: