| VladHd a întrebat:

Buna am 13 ani si trec printr-o schimbare de la un timp ma enervez din aproape orice cuvat care il zice cineva sau gest fata de mine nu mai pot sa ma distrez de curand au fost zilele orasului (in hunedoara) si toti prieteni cu care am fost se distrau dansau dar eu nu puteam nu mai stiu sa ma distrez simt ca imi pierd toti prieteni si ca ma indepartez de toata lumea dati-mi si mie un sfat ce sa fac ca eu inainte anul trecut eram foarte glumez radeam ma distram dar acum... aproape ca nu mai exist asa ma simt ma puteti ajuta cu niste sfaturi?

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

E normal,sa stii!
Te dezvolti,incepi sa te maturizezi,ai mintea plina de intrebari fara raspuns,ai nelinisti pe care nu ti le poti lamuri nici tu tie,ai o nerabdare ciudata in tine,greu de inteles...
Nu te nelinisti,va trece,toti am trecut prin asta si,fara sa vrem,i-am ranit pe cei din jur sau i-am indepartat cu nervii si ciudateniile noastre.
Incearca sa faci doar lucruri care iti plac cu adevarat, cat mai interesante, care sa-ti tina mintea ocupata.Citeste despre schimbarile comportamentale ale adolescentilor,cauta pe google,nu-ti voi da link-uri,nu prea e permis aici.
Stai si studiaza-te,la modul cel mai serios,persoana cea mai importanta pentru tine esti tu,deci,ofera-ti atentie.Ia lucrul care te-a infuriat ultima oara si vezi de ce s-a intamplat asa,ce te-a suparat,ce-ai fi putut face sa nu te infurii si de ce te-ai infuriat...
In ultima instanta,ia un caiet,boteaza-l jurnal si scrie,te va ajuta,vei vedea ce progrese faci sau ce schimbari au loc in timp in lumea ta interioara.
Ofera-ti timp si rabdare,nu plange dupa vechiul tau caracter, va reveni in momentul in care iti vei putea explica ce-i cu tine.
Va trece aceasta faza desi a inceput cam devreme, e una de tranzitie.
Sa ai putere si sa te iubesti pe tine!
Mult noroc!

4 răspunsuri:
| PufulethePuffy a răspuns:

Pai si eu am trecut prin asta si este dovada ca devii o adolescenta in toata regula. Adica tu acum doar te maturizezi nu e nimic grav. De exemplu cum te maturizezi mental sau cum evolueaza cresterea sanilor la fel se maturizeaza sistemul nervos si devii mai agitat si te enervezi fff repede. E o perioada trecatoare deci nu ai de ce sa iti faci griji dar se poate sa sari calul atunci cand esti cu prietenii si sa ii superi. Tu trebuie doar sa te calmezi si cand ei vad ca te-ai suparat sa iti ceri scuze si sa le spui despre "problema" ta. Daca iti sunt prietenii adevarati te vor intelege. App nu tuturor persoanelor care st la adolescenta li se intampla ci numai unora. Dar tu nu te impacienta asa cum am spus si mai sus e doar o faza trecatoare! :*
Sper ca ti-am fost de ajutor.:*

| Ioana_9117 a răspuns:

E din cauza varstei big grin stai chill.totul va fi bine.iti va trecehappyincearca sa gandesti pozitiv si sa iti odihnesti minteabig grintoata lumea trece prin crize d-asteahappy

| eoooo a răspuns:

Off.asa am fost eu un timp. E ok.vei fi bine. dar incearca sa iesi in nou cu prietenii tai, sa iti stapanesti sentimentele.si vei fi bine big grin

| Kcristy a răspuns:

Du-te la psiholog te va ajuta ca probabil ai ceva pe suflet si el te va intelege (parera mea ) tongue