Ti se lipeste din cauza ca ai adaugat prea mult zahar in aluat mi se intampla si mie deseori cand fac clatite
Nu stiu cata faina ai pus,dar masura trebuie sa fie egala cu cea de lichid. Adica o masura de lichid(apa sau lapte) si aceiasi masura de faina. Ca sa nu ti-se mai lipeasca de tigaie, pune intai o lingura de ulei sa se incinga bine, si apoi, cand s-a incins, goleste-l intr-un vas de unde il vei refolosi la fiecare clatita.Si in tigaia incinsa torni cu polonicul compozitia de clatita in mijlocul tigaii,care ar trebui sa aiba consistenta unei smantani subtiri care curge si o rotesti pana compozitia acopera tot fundul vasului. Dupa un minut,doua de la turnare, incearca sa misti tigaia ca sa se desprinda clatita de fundul tigaii, si o mai lasi sa se prajeasca. Apoi o intorci cu o paleta.
Ungi tigaia cu putin ulei inainte de a pune compozitia in tigaie. Si daca vrei sa le faci mai pufoase, da pe razatoare jumate de mar si baga-l in compozitie! Pofta buna :*
Davyduchiha2001 întreabă: