| Alee_6805 a întrebat:

Cum se formeaza lagunele maritime?

4 răspunsuri:
| Savy a răspuns:

Ma' da voi in scoli nu mai primiti manuale, sau ce mama naibii? Incercati toti sa va faceti temele pe TPU? Sa mori tu ca deodata ti s-a nazarit asa o curiozitate... "oare cum s-or fi format lagunele maritime?"
LA SCOALA CU VOI!

| dany1219 a răspuns:

Lacurile, mai exact depresiunile lacustre, care se formeaza sa tarmul marii ca urmare a actiunii combinate sau individuale a proceselor amintite mai sus, sunt de doua tipuri si anume : lagune marine atunci când lacul provine din închiderea unui golf marin si limane marine atunci când lacul format se gaseste în gura unei vai mult largita de abraziune.
Lagunele marine se formeaza, de obicei, în sectoarele tarmurilor joase, de acumulare si izolate, ferite de actiunea mareelor cu amplitudine mare, dar supuse unor curenti litorali. La aceste conditii generale se mai adauga existenta unor cantitati importante de aluviuni aduse de râuri.
Lagunele se mai formeaza si în sectoarele cu tarm înalt, unde promontoriile constituie puncte de sprijin pentru fixarea cordoanelor si perisipurilor. Tarmurile care sunt constituite din bare litorale si în care sunt incluse cordone marine reprezinta 13 % din lungimea totala a tarmurilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lagunele sunt lacuri din regiunile litorale, rezultate în urma închiderii golfurilor prin cordoane de nisip (granduri); construite de curenții de apă și valuri. Pot avea apă sărată, salmastră sau dulce. Exemple de lagune sunt:
Lacul Razelm
Lacul Siutghiol.