Te simți tristă din cauza înălțimii tale? Sunt mai scundă decât tine.
Nu are sens să lași înălțimea să îți controleze viața! Nu ești dezvoltată. Și ce? Nu contează!
Spui asta de parcă viața ta s-ar ruina dacă nu devii un model, sau mai știu eu ce.
Mintea e totul oricum. Ce crezi tu despre tine, aia vor crede și oamenii. Dacă tu nu ai o părere bună despre tine, de ce ar avea ceilalți?
Nu cred că e nimic în neregulă cu tine. Puțină încredere de sine nu ți-ar strica. Iubește-te!
Știi, „ne irosim trei sferturi din viață străduindu-ne să semănăm cu alții" (Schopenhauer), iar asta e total greșit. De ce nu încerci să fii tu însăți? Fiecare persoană are ceva special ce trebuie pus în valoare.
Eu as prefera oricand o fata ca tine care sa aiba suflet de aur, decat corp si minte canci. Tine minte, unii observa doar ambalaju, in timp ce alti vad interiorul.Esti micuta de statura, o sa ai noroc, o sa fi alintata mai mult de iubit hehe. Poti compensa felu in care arati copilaros prin vorbe mature si prin atitudine.Lasa pustoaicele de 12 13 ani care arata de 20, asta e viata.Si eu voiam sa fiu mai frumosDar nu se poate. Daca vrei sa vorbim pe mes, lasa un idd si mai discutam
Totul pleaca de la cum te vezi tu pe tine. Stiu cupluri cu unul/una destul de fazi, chiar uriti, si celalalt fotomodel. Nu e vorba de bani, ci de cum stie cel pe care nu il avantajeaza fizicul sa isi puna in valoare atuurile.
Va rasari curand soarele si pe strada ta si ai sa vezi ce mult te inseli acum. Eu cred ca esti o fata frumusica, dar trebuie sa crezi si tu acest lucru.
Buna,
Personal cred ca mai curand problema ta este de ordin psihologic, o problema ce tine de acceptanta ta fata de tine impreuna cu faptul ca esti singura.
Personal cred ca in privinta fizicului lasa-l asa cum este. Nu prea ai ce sa ii faci. Chiar daca o sa te ingrasi acum, mai tarziu o sa slabesti. E ok. Asta este fizicul tau.
Din ce am vazut, in viata exista doua drumuri normale:
1. Sa incerci cu puterea proprie - asta inseamna sa incepi sa iti schimbi modul de gandire sau sa observi cum se face si sa incepi si tu sa aplici o schimbare.
2. Sa incerci sa rezolvi o problema apeland la ajutor extern.
In cazul tau, din punctul meu de vedere, as incerca un drum la un psiholog care sa te ajute ca starea de tristete pe care o ai acum sa nu se transforme in depresie care mai tarziu s-ar putea sa iti afecteze calitatea vietii - gen sa iei decizii proaste, sa fii nefericita cu alegerile tale, etc.
Eu ti-as recomanda deci, un psiholog, astfel incat sa calmeze, daca se poate spune asa, furtuna din sufletul tau.
Daca tu te vezi mica, insignifianta, neplacuta, nedezvoltata, etc... atunci ai dreptate. Chiar asa este.
Dar daca tu incepi sa te placi, sa nu te mai compari cu altele, deoarece esti in felul tau unica, atunci de asemenea, ai dreptate. Chiar asa este.
Tine doar de tine sa alegi sa ai dreptate intr-o directie. Sper sa alegi corect pentru tine.
Comparatia cu alte persoane este in cele din urma neimportanta, pentru ca nu stii ce drumuri au acele persoane in viata. Lasa-le, acorda-ti timp sa te iubesti pe tine.
Buna, Denisa,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Totul tine de atitudine. Ca sa te poata iubi ceilalti mai intai trebuie sa te iubesti tu pe tine. Nu te mai compara cu alte fete, poate ca si ele au defecte dar stiu sa si le mascheze si sa nu le puna in evidenta asa cum probabil faci tu. Invata sa te machezi, sa te imbraci ca o domnisoara, schimbati infatisarea, ascunde-ti defectele si pune-ti in valoare calitatile. Trebuie sa existe ceva la tine care sa-ti placa. Modul tau de a gandi e total gresit. intotdeauna vor fi altii mai frumosi deca noi, mai bogati, mai fericiti. Mergi si fa-ti controale medicale. Poti lua anumite vitamine, nu o sa ramai asa, corpul tau se va schimba si informeaza-te mai mult despre trucurile la care apeleaza femeile, nimeni nu perfect. Permite le celorlalti sa se apropie de tine si nu sta retrasa intr-un colt doar fiindca ti-e teama de modul cum te vor percepe. Invata sa ai incredere in tine. si zambeste
Decat inalta ca bradul si proasta ca gardul mai bine mai scunda. Eu am 14 ani si 1, 45. Sunt "piticuta" clasei. Ma uit la colegele mele ca la stalpii de telegraf ca (in afara de mine) cea mai scunda are 1, 65. Toata lumea zice ca am 10-11 ani, dar nu imi pasa. Fii increzatoare si nu te demoraliza singura. Bineinteles ca daca parintii tai sunt mai scunzi, nu poti fi Turnul Eiffel dar nu te ingrijora, fiecare are o jumatate in viata. Cunosc oameni care s-au casatorit la 55 de ani. Nu trebuie sa iesi neaparat in evidenta cu inaltimea. Fi cat mai delicata, dupa asta se uita un baiat adevarat nu dupa girafe siliconate .
Nu ar trebui sa iti faci o impresie proasta despre tine, indiferent cum arati. Conteaza cum esti TU, nu FIZICUL tau. Daca un baiat nu vrea sa fie cu tine, acela clar nu este un baiat ADEVARAT. Toti iubesc pe cineva, doar fiindca e frumos/frumoasa, dar ca sa fii frumos, trebuie sa fii destept, cu o educatie buna, cu bun simt...
Buna, eu nu consider ca daca esti slaba si mica de inaltime nu esti frumoasa, fiecare om la randul lui isi va gasi jumatatea. Daca te incalzeste cu ceva eu acum ceva timp aveam 170 cm si 139 kg, nu ma mai suportam pe mine, m-am indragostit de o fata la care multi baieti sperau dar putini aveau sanse, m-am ambitionat si m-am apucat de sport, slabisen pana la 108, 5 kg si aveam 182cm. Intretimp fata isi facuse un iubit si m-am apucat sa trag de fiare, acum am 115kg si 185cm si arat mai bine ca la 108, 5.
Ce vreau eu sa-ti explic este ca trebuie sa ai vointa si rabdare! Poti sa te duci la o sala de fitness si sa incepi un program. Nu te gandi ca daca te duci la fitness slabesti neaparat.
Yurisa întreabă: