Bună!
Rosul unghiilor include muscarea cuticulelor sau a tesuturilor moi din jurul unghiilor, precum si muscarea unghiei in sine.
Exista mai multe masuri pe care le poti lua pentru a te ajuta sa scapi de obiceiul de a-ti roade unghiile. Unele se concentreaza asupra modificarilor de comportament, altele se concentreaza pe barierele fizice impotriva roaderii unghiilor:
- pastreaza-ti unghiile taiate scurt si pilite. Ingrijirea unghiilor te poate ajuta sa reduci obiceiul de roadere a lor si te poate incuraja sa iti pastrezi unghiile atractive;
- fa-ti manichiura regulat si foloseste lac de unghii.
- incearca tehnici de management al stresului daca iti rozi unghiile din cauza ca esti nelinistita sau stresata;
- foloseste o oja cu un gust amar. Acesta iti va aminti de fiecare data ca trebuie sa incetezi sa-ti mai rozi unghiile;
- incearca sa inlocuiesti rosul unghiilor cu alte activitati precum: desenatul, scrisul, strangerea unei bile de stres. Daca incerci sa tii o evidenta a momentelor in care simti nevoia sa iti rozi unghiile, vei deveni mai constienta si vei putea incerca sa te controlezi;
Rosul unghiilor iti poate face degetele sa arate rosii si inflamate, iar cuticulele sa sangereze. In plus, creste si riscul infectiilor din jurul patului unghiei sau chiar din gura. Mai mult decat atat, poate cauza si infectii ale gingiilor.
Pe termen lung, obiceiul poate interfera cu cresterea normala a unghiilor si le poate chiar deforma.
Tine cont de tot ce se poate intampla cu unghiile tale si respecta aceste sfaturi care cu siguranta iti vor fi de folos.Bafta!
Sa nu spunem sa te abtii ca nu poti?!? nu poti sau nu vrei? e o chestie de vointa! la fel ca si fumatul! doar tu iti poti controla mainile, nu altcineva! asa ca puneti mintea la contributie si abtine-te! Bafta
Bună.
Iaţi un gel. Te dai cu el pe unghii, apoi, când incerci să ţi le rozi, nu scapi până nu vomiti!
Dacă nu-l poţi achiziţiona, incearcă să'ţi faci altă ocupaţie!
Baftă!
Salut:*
Daca ai obiceiul sa iti rozi unghiile, va fi greu sa te dezveti, dar merita sa incerci. Impune-tisa-ti rozi unghiile de la o singura mana, iar apoi, de la un singur deget.Vei vedea ca in curand, vei dori sa lasi sa creasca si unghia mancata.
Da-ti in mod regulat cu crema pe maini parfumata sau aplica-ti o crema impotriva rosul unghiilor.Gustul neplacut te va determina sa renunti la acest obicei.
Incearca sa folosesti cateva saptamani unghii false; astfel, le permiti celor adevarate sa creasca dedesubt.
Sper ca te-am ajutat funda?:X:X
Se intampla mai frecvent decat ai crede, asa incat nu esti nici pe departe un caz singular. Factorul cel mai important care cauzeaza acest lucru este - ce altceva? - stresul. Uneori, acest obicei isi are radacinile undeva demult, in copilarie. Alteori, se dezvolta in adolescenta sau chiar la maturitate, pe fundalul unor probleme de ordin emotional: un examen dificil si important, de care depinde viitorul tau, stresul de la serviciu, sau chiar problemele familiale. Faptul ca, mai mult sau mai putin constient, iti rozi unghiile, nu reprezinta decat o consecinta directa. Intrebarea este: ce se poate face?
Una dintre cele mai simple solutii ar fi lacul incolor. Bineinteles ca nu se pune problema sa folosesti oja in nuante aprinse. Acest lucru n-ar face altceva decat sa atraga atentia asupra manichiurii tale... sau, ca sa spunem adevarul, asupra lipsei acesteia. Lacul de unghii prezinta un dublu avantaj.
Mainile tale vor avea un aspect ingrijit, iar sub actiunea lacului, vor fi mai putin casante si nu se vor mai rupe cu usurinta. Pentru ca si aceasta este o problema pe care o ai: din cauza "rontaitului", structura unghiei este mult mai sensibila si deci mai predispusa rupturii.
Unghiile false constituie si ele o alternativa deloc de neglijat. Pe de alta parte insa, nu ar trebui sa uzezi de acest procedeu, care nu permite unghiei naturale sa "respire" si sa se dezvolte in mod firesc. Dar, pentru o petrecere sau in general pentru o ocazie deosebita, sunt ideale.
Cel mai important este sa tratezi cauza, si nu efectul. Dar cum nu este intotdeauna usor, ar trebui sa iei lucrurile pe rand. Astfel, intr-un moment de tensiune nervoasa, cand esti inclinata sa-ti rozi unghiile, mananca un fruct. Daca esti fumatoare (desi ar fi de preferat sa nu fii, stii asta, nu?), aprinde-ti o tigara. Sigur ca acestea nu sunt remedii pe termen lung, ci este vorba doar de felul in care poti depasi momentul.
Pana cand? Raspunsul este simplu: pana cand unghiile vor creste atat cat este necesar pentru a depasi buricele degetelor. Daca ajungi in acest stadiu, se poate spune ca ai castigat batalia: mainile tale au un aspect atat de frumos si feminin, incat riscul de a-ti relua obiceiul se reduce la minimum.
Sper să te ajute Baftă :*
Sie eu mi le rod mereeunu suport sa le tai cu foarfecutanici nu imi amintesc cand mi le-am taiat ultima data
Incearca sa ti le tai, cand vezi ca au crescut putin, poate o sa uiti sa ti le rozi
Asta faceam si eu cand eram mica...
Cand am observat cat de bine arata unghiile putin crescute m-am hotarat sa renunt la " fosta jucarie".
Tin sa cred ca asta tine de tine si ca raspunsul este exact ceea ce gasim si in paranteaza facuta mai sus : abtine-te
Sa-ti rozi unghiile e ceva pe sistem nervos. Esti poate prea stresata si nu te poti controla intr-un fel de aia nu te poti abtine.
Da-ti unghiile o oja de cate ori e posibil si vei vedea ce frumos arata si o sa te poti controla. Gaseste altceva de facut cand esti stresata in afara sa rozi unghiile.
Cred ca a deevenit o obisnuintza si iti e greu sa te abtii, dar distrage-ti atentia intr-un mod incat sa uiti de unghii, lasati-le sa creasca apoi da-le o forma si vor arata superb, dar trebuie sa ai vointza, caci fara vointa nu reusesti in viata!
Succes
Problema tuturor copiilor, dar cand ajung la varsta adolescentei se schimba.Se spune ca cei care rod unghiile sunt persoane stresate, nervoase, etc.Nu stiu daca se poate numi "tic", dar trebuie totusi sa incerci tu sa te controlezi. E cel mai bun sfat care ti-l pot da.
Rosul unghiilor este un obicei frecvent la care apelează, de regulă, persoanele aflate în situaţii stresante
* obişnuieste-te să ai unghiile tăiate şi pilite;
* încearca să iti faci manichiura în mod regulat;
* căuta alte moduri prin care să te eliberezi de stres;
* încearca să iti pui ceva amar pe degete;
* străduieste-te să te concentrezi asupra unei activităţi atunci când iti dai seama că iti rozi unghiile.
Da si eu am avut porblema asta. si mi-a fost foarte greu sa ma abtin, nu stiu stateam si`mi spuneam singura ca nu e bine si cu greu am trecut peste, Asta depinde foarte mult d puterea care o ai in tine, spune`ty singura ca nu e bine c faci. nu stiu ce sa zic dovedeste`ty singura ca esti puternica. Sper ca te-am ajutat SUCCES:*
Poi am o prietena care are problema asta si i-am recomandat sa se dea cu oja cu gust de roshi este transparenta si are un gust oribil :-&. incearca poate reusesti alt ceva nu stiu ce sa iti zic.
Unii isi puneau ceva pe unghii care sa-i opreasca sa faca asta. Gen isi dadeau cu ardei usturat sau cu ceva ce nu are gust bun. Altii isi faceau o manichiura foarte frumoasa, gen nu-i lasa inima sa-si roada unghiile sa si-o strice. Dar cu orice ti-ai da si orice ai face, nu-ti va iesi daca tu nu vrei asta. Te poti spala pe maini imediat si poti strica manichiura frumoasa intr-o clipa, daca vrei. Totul depinde de tine. Impune-ti singura sa nu ti le mai rozi. Eu puneam o prietena sa-mi dea o palma cand ma vedea cu mana la gura, pana m-am invatat. Tu esti singura care poate opri asta, trebuie doar sa vrei.Bafta!
Datile cu oja...
sau exista la farmaci ceva chesti ce se da pe unghi.nu stiu exact cum se cheama.
da varful degetelor cu um parfum si camd vrei sa rozi o sa ai um gust urat im gura si mu o sa mai rozi scuze pentru greseli s-a stricat tastatura Fuditza
anonim_4396 întreabă: