| Sophy1 a întrebat:

Am o sora mai mica decat mine cu 2 ani. Este infernala si ma scoate din sarite! Zi de zi biroul si patul ei sunt imputite si aglomerate de chestii de care nu-i trebuie. In fiecare zi pute, e calica, sa da drept victima, ma bate, ma cearta si se contrazice zi de zi. Acasa am un catel cu pedigree care merge la expozitii si bineinteles sora mea il bate desi nu este al ei, il loveste si l-a traumatilizat de ii este frica de mingii.( in timp ce sunt la scoala) Mereu isi chinuie pisoiul, stresandu-l...de fuge noaptea si vine la mine in pat. Mereu sa da victima cand ea incepe cearta si ma loveste ...eu chiar sufar si ma doare. Nimeni nu o vede cat de rea este! Parintii spun ca are un comportament ciudat, si nu o duc la doctor. Ajutati-ma spuneti-mi ce sa fac sa o evit! Va rog!

Răspuns Câştigător
| HermioneLove a răspuns:

Stiu cum este...si eu am o verisoara asa! cand parintii sunt plecati mereu ma duc la bunica mea unde este ea! si ea este mai mica si face chestii de genul care ai mentionat si tu! ea arata a ingeras si ii foarte draguta si frumoasa si toti cred ca ii un ingeras dar nu-i! pai din moment ce ea ii mai mica de cat tine nu ar trebui sa-i permiti astfel de chestii! spune-le parintilor despre comportamentul ei cat de deranjeaza si spune-le sa o pedepseasca cum se cuvine! incearca sa vorbesti cu sora ta dar inceraca sa vorbesti politicos si bland atunci cand este putin mai cuminte intreab-o de ce face toate asta! cu ce scop! intreab-o daca iai gresit cu ceva de se compoarta astfel! daca te lasa parintii ai putea sa-ti pui si o inchuietaore la camera sa nu mai dea buzna si sa ti-o distruga! cat despre animal ai putea incerca daca ai o prietena care sta in acelasi bloc/strada/zona sa il dai ei sau parintilor care sa aiba grija cat timp esti tu plecata la scoala! de obicei surorile/fratii incearca sa-si enerveze fratii/surorile pentru ca se plicitsesc! stiu ca nu suna prea distractiv dar...incearca sa ca pentru un timp sa te joci cu ea(in caz ca ii mica)sa faceti diverse lucruri impreuna sa va distrati sa organizati petreceri etc.atunci ii arati ca o ibuesti si ca nu vrei sa va mai certati si sa va bateti! atunci poate se va mai inmuia unpic! roaga un/o prietena/prieten daca vrei sa-ti fie alaturi! cand face prostii si cand parintii nu-s prin preajma(la servici, la magazin etc)inceraca sa o filmezi daca poti impreuna cu prietena ta/prietenul tau ea/el ar putea filma actiunea fara ca sora ta sa stie iar apoi puteti sa aratati parintilor! si atunci o sa vada cine ara dreptate iar tu vei primi incredere in ochii prietenilor! de evitat nu prea poti pt.ca ii sora ta poate doar sa incerci strategiile care ti le-am zis sau altele! nu stiu daca te vor ajuta dar la mine au functionat! multa bafta si mult noroc! sper ca te-am ajutat!happy fundita?puppy dog eyes

1 răspuns:
| papusica987 a răspuns:

Daca e mai mica cearto odata foarte rau si spune-i ce ne-ai spus noua... vorbeste cu parintii, trebuie sa fie o rezolvare, pacat de bietele animale.