| Mihaiiiiiiiiiiiiii a întrebat:

As vrea sa am un hobby rap-ul,adica doar sa cant,sa scriu cantece rap, nu sa ma si imbrac ca ei sau chestii de genu asta.Ce imi trebuie? Adica de unde pot sa ma inspir sa scriu, chestii de genul asta.Va rog ajutati-ma. FUNDA GARANTAT

Răspuns Câştigător
| hettfield a răspuns:

Pentru inceput,trebuie sa inveti sa reciti fluent si cu intonatie si sa respecti ritmul,pentru inceput,poti incerca sa inveti piese(sau poate stii deja)si sa canti respectand cat mai fidel regulile,dictie,fluenta,ritm,accentuarea anumitor rime,respiratia calculata matematic. Apoi dupa ce aprofundezi cat de cat asta, treci la compus sau preiei texte, si incerci sa le dai viziune proprie(asta doar ca sa te antrenezi)De inspirat, te inspiri diin realitatea care te inconjoara si aprofundezi si temele de baza preponderente in rap.E important sa folosesti un backing track de rap sau hip-hop, gasesti aici: http://soundcloud.com/freehiphopbeatsforyou si daca ai ceva talent, si muncesti suficient, vei avea succes intr-o zi.Eu personal sunt implicat in proiecte rock, dar pasii care trebuie urmati de catre un incepator, sunt cumva asemanatori.Iti urez succes!

| Mihaiiiiiiiiiiiiii explică (pentru hettfield):

Mai multe sau merge numa 1? Si trebuie neaparat toata sa o stiu?

| hettfield a răspuns (pentru Mihaiiiiiiiiiiiiii):

Ce-i drept, trebuie sa inveti cateva piese, dar partea buna e ca nu trebuie sa le inveti pe toate deodata, le aprofundezi pe rand.Eu am inceput sa-mi formez "flow-ul"cu piesa "Bad Joke" de la Parazitii, atunci am descoperit cat de greu e de fapt hip-hop-ul.Printezi textul pe o foaie, eventual subliniezi cu anumite semne silabele care se accentueaza, eventual, momentele in care trebuie sa inspiri, si canti dupa cd-ul dat mai incet.La inceput e foarte greu sa tii pasul,dupa o perioada,"iti intra in sange" si poti interpreta o piesa numai tinand ritmul, batand din palme, asta e farmecul Rap-ului si Hip-hopului, e-un mesaj care cucereste si poate fi exprimat oricand, chiar si fara muzica.Iti urez succes.

6 răspunsuri:
| MyMindRules a răspuns:

Buna! La versuri poti sa te inspiri de aici:
http://www.versuri.ro/cat/p.html, scrii acolo in dreapta la cautare numele unui cantaret, de exemplu Nane si gasesti versurile de la toate melodiile lui, iar cu muzica te descurci tu.
Bafta!;)

| Mihaiiiiiiiiiiiiii explică (pentru MyMindRules):

Nu ma ajuta...

| MyMindRules a răspuns (pentru Mihaiiiiiiiiiiiiii):

Am crezut ca vrei sa te inspiri din versuri...

| Mihaiiiiiiiiiiiiii explică (pentru MyMindRules):

O sa incerc sa vad, dar vreau sa fie si de la mine, ca rap-ul inseamna sa te exprimi din cate stiu eu, multumesc oricum.

| raduthebest a răspuns:

Prima data trebuie sa iti gasesti un subiect,ca de exemplu,problemele sociale,apoi, sa iti gasesti
daca vrei, poti sa iti creezi proprille beaturi, folosind fruity loops 10, dupa aceea, poti sa creezi o trupa cu 3-4 baieti, si apoi, daca esti talentat, poti sa iti creezi un label

| Cristian_Roberto_1998 a răspuns:

Trebuie sa stii cand sa vorbesti rar si rapid

| vladila a răspuns:

Amice incearca si tu una din asta:

Hei hei eu sunt coffesior iti trag un glontz pana in zori sunt tare si imi place iarba dar esti cum se cade asta e fapta stai cu vagabonatele nu tie rusine ca ti-ai lasat frati pentru inca una se stie nai sange in tine esti un bulangiu te duci la scoala si zici ca esti in tangiu nu pot sa cred ce ai facut e mikemous? un prefacut e dufy duck un ratat? dar tu tu ce ai mai invatat?

| Mariciuc_Manu_1996 a răspuns:

Inspiratia vine din suflet, atunci cand simti ca iubesti pe cineva sau daca te-ai despartit de o persoana e cel m ai bine sa incerci atunci sa faci muzica pentru atunci iti lasi sentimentele pe hartie si cum a zis si hettfield inspiratia e din realitate eu fac muzica rap de 6 ani, iar unele cantece sunt din experientele care le am trait in viata reala. Ba ca au fost de fericire sau de tristete.