Bună.
Profilul uman(filologie) este vizat de liceenii cu înclinaţii spre materii cum ar fi limba română, istoria şi limbile străine. La acest profil se fac puţine ore de matematică(2), fizică (2), chimie(1)... Nu faci informatică, faci doar tic, iar în rest se fac multe ore de limba română (la început 4, pe parcurs se mai adaugă), istorie, latină şi limbi străine. Din clasa a 11a nu mai faci matematică, chimie şi fizică, toate aceste obiecte unindu-se într-unul singur, numit Ştiinţe.
În mai puţine cuvinte, mergi la filo doar dacă ai înclinaţii şi pasiuni pentru literatură, citit mult, artă şi aşa mai departe.
Teze se dau la limba română, latină, istorie/geografie, şi o limbă străină, depinde de profil(dacă e intensiv sau nu, şi la ce anume).
Profilul real în general e mai greoi, în sensul că se fac multe ore de matematică, fizică, chimie şi informatică. Este un profil care se bazează mai mult pe ştiinţele exacte, mai puţin pe istorie şi limbi străine(dacă nu e intensiv).
Tezele se dau la matematică, informatică, limba română şi fizică/chimie/biologie.
Ştiinţe sociale este un alt profil diferit de filologie. La ştiinţe sociale se pune accent pe materii cum ar fi sociologia, psihologia, economia, etc.
Se dă teză în fiecare an la obiectul pe care îl faci: Logică în clasa a9a, Psihologie în clasa a 10a, Economie a 11a şi Filosofie a 12a. Se mai dă la limba română, istorie şi prima limbă străină studiată.
Hope it helped.
Pot sa iti spun ce se face la real, si poate te ajuta cineva si cu umanul. se fac 3 ore de romana pe saptamana, 3 ore de fizica, 2 ore de chimie, 2 ore de biologie, o ora de geografie, matematica vreo 4-5 ore pe saptamana, informatica eu am facut 7 ore pe saptamana. in rest... sport si din astea... teze se dadeau la romana, matematica, informatica
Uman cuprinde:
1) profilul filologie: Acesta este un profil pentru cei carora, in general, nu le place matematica. Se pune un accent deosebit pe limba romana, limbile straine, latina, istorie, geografie, biologie.
Teze: lb romana, latina, engleza/franceza, istorie/geografie
2) profilul stiinte-sociale: Tot din categoria celor care nu prea agreaza matematica. Se pune accent pe: istorie, romana, psihologie, logica, filosofie, geografie.
Teze: In clasa a IX-a dai teza la Logica, in clasa a X-a la Psihologie, in clasa a XI-a la Economie, in a XII-a la Filosofie. Toate astea pe langa romana, istorie si lb. straina.
Real:
1) profilul matematica-informatica: considerat si cel mai greu de catre majoritate. Se pune accent pe: matematica, fizica, informatica, chimie.
Teze: matematica, lb romana, informatica, biologie/fizica/chimie
2) profilul stiinte ale naturii: Pentru cei care vor la medicina si nu numai. Accent deosebit pe: chimie, biologie, fizica
Teze: matematica, lb romana, biologie, chimie/fizica
Din cate stiu eu. unu se bazeaza pe ore fixe sau cum le zice.adica matematica, informatica.deastea. si celalalt pe restul. din cate stiu eu.
Pai la uman se fac stiintele sociale si filologia, iar profilul e bazat pe limbile straine, istorie, geografie etc. La filologie se da teza la:lb romana, latina, engleza La stiinte sociale: lb romana, la alegere intre istorie si geografie, logica si engleza. profilul real e bazat pe matematica, chimie, fizica adica stiintele ale naturii si mate-info. La mate-info se face multa matematica, engleza intensiv si ore de TIC, iar la stiinte ale naturii biologie, chimie, fizica si mate la care se da si teza! succes
care imi poate zice si mie la liceul din piatra-neamtla mate-info se dau teze la limbi straine? sau spuneti-mi un profil fara teze la limbi staraine:X:X multumesc
babyblue întreabă: