| myiau a întrebat:

care mai e darul de nunta, pentru o persoana? si la cununie ce se duce? cununia si nunta propriu zisa sa fac separat, la distranta de timp

4 răspunsuri:
| Lavinia218 a răspuns:

Buna, LA cununie se duc cadouri pentru casa + flori, iar la nunta darul difera in functie de pretul meniului la restaurant. Intreaba mireasa sau mirele cat este meniul..in general se spune cat este meniul pentru ca persoanele care vin sa aiba o idee. Daca meniul este sa zicem 50 de euro dai si tu ceva peste pentru miri. Eu de obicei la nunti, pentru doua persoane dau 200 E (meniurile fiind aprox 100)

Răspuns utilizator avertizat
| AndraNicoleta a răspuns:

Depinde foarte mult unde se tine nunta. In Bucuresti meniul este intre 250 si 450 RON, iar in oricare alte orase este intre 100 si 300 RON.
Important este sa-ti platesti meniul si sa dai ceva peste. Depinde si care este statutul tau social. Daca nu esti vreun bancher, 100-200 RON peste meniu este suficient.

Referitor la cununie... daca aceasta se face in aceeasi zi cu nunta, nu va mai trebui sa platesti nimic in plus. Va trebui decat sa duci dar (flori + electrocasnice, seturi de bucatarie, lenjerii etc).
Daca se face separat cununia (intr-o alta zi fata de nunta) si se face la restaurant, meniul si darul sunt identice cu cele ale unei nunti.

Sper ca te-am ajutat!
Distractie placuta la nunti!

| miamia1 a răspuns:

In jur de 150-200 de lei costa numai consumatia, in functie de prestigiul localului. Darul de nunta ar trebui sa fie macar 250 de lei, dupa parerea mea. Bineinteles, depinde daca mirele/miresica iti sunt apropiati. In cazul asta, trebuie sa duci ceva mai mult.