ce fain e afaraa mergem cu clasa la iarba verde aicia aproape si nu prea stim ce sa ne jucam. cu mingea, adevar si provocare, carti, cu discul, dar altceva, ce?
nu am idei? :-s
niste sugestii, si daca sunteti draguti sa si spuneti putin cum se joaca, asa pe scurt
funda la cele mai multe
pwpz
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
"Steagul" se joaca in 2 echipe, in aer liber si pe un teren suficient de mare pentru ca cele doua echipe sa aiba loc sa alerge.
Reguli de joc:
Fiecare echipa are un teren delimitat si un steag (care poate fi facut din hartie, material sau plastic). Fiecare echipa incearca sa ascunda steagul pe terenul lor, fara a fi vazuti de cealalta echipa.
Fiecare echipa poate trimite spioni care sa incerce sa vada unde vor ascunde ceilalti steagul. La randul lor, copiii din echipa adversa vor trimite cate un copil care sa prinda spionii sau sa ii alunge inapoi pe teritoriul lor. Spionii prinsi vor fi tinuti captivi vor putea fi eliberati numai daca sunt "rapiti" de un coechipier si dusi inapoi pe terenul propriu.
Dupa ce steagurile sunt ascunse, fiecare echipa incearca sa gaseasca steagul celeilalte echipe. Primii care gasesc steagul castiga.
Volei
Inghetata
Arunci mingea la fiecare jucator.cel care o scapa ramane inghetat , cum trebuia sa prinda mingea.in acea pozitie.iar daca o scapa alt jucator.ramane inghetat cel care o scapa,iar cel de inainte poate juca
Randunica muta-ti cuibul
Copiii se grupeaza cate doi, fata in fata, tinandu-se de maini. Se formeaza mai multe astfel de grupuri. In mijloc se afla un al-III-lea copil pe post de "randunica" (cei 3 formeaza cuibul cu randunica in el). Un copil desemnat ramane in afara acestor "cuiburi cu randunele". Cand conducatorul jocului (un copil) striga:"randunica muta-ti cuibul" toate randunelele isi schimba cuibul astfel copilul ramas afara isi va gasi un cuib si un altul va ramane fara, astfel incat va trebui sa-si gaseasca un altul la urmatoarea strigare.
Ratele si vanatorii
Se aleg 2 persoane care sunt vanatori , restul rate.vanatorii se aseaza unu intr-o parte celalalt in cealalta parte.ratele la mijloc.ratele trebuiesc lovite cu mingea.ele au 3 vieti.daca prind mingea in mana .se mai pune o viata.daca o prinde,si o scapa.se ia o viata
V-ati ascunselea (cred ca stii sa joci )
Tara, tara vrem ostasi!
Aici ai nevoie de mai multi copii,.de vreo 10 ,Ei se impart in doua echipe si se aseaza fata in fata la distanta de 6 metri, sau in functie de marimea terenului de joaca. Echipele se prind de maini si se tin cat mai strans. Una dintre echipe striga "Tara, tara vrem ostasi!" iar cealalta echipa raspunde "Pe cine?". Cei care au strigat ca vor ostasi numesc numele unui copil din echipa adversa. Cel ales trebuie sa fuga inspre echipa care il cheama si sa incerce sa desfaca mainile dintre doi copii (sa rupa zidul de maini format de acestia). Daca a reusit sa desfaca mainile, copilul alege un jucator din echipa adversa si il duce la echipa sa. Daca nu a reusit sa desfaca mainile, acel copil ramane in echipa adversa. Castiga acea echipa care are mai multi jucatori.
-Mamaliga cu malai, cum te pun asa sa stai! : Copiii se tin de maini formand un cerc si se invartesc strigand acele cuvinte. Cand au terminat de spus "mamaliga cu malai, cum te pun asa sa stai!" isi dau drumul de la maini si trebuie sa ramana in pozitia in care se afla cat mai mult timp. Acela care se misca iese din joc. Castiga cel care reuseste sa ramana astfel cat mai mult timp. Farmecul acestui joc sunt tocmai pozitiile cat mai haioase si greu de sustinut, alese de copii
Sticluta cu otava
Acest joc se joaca cu cel putin 7-8 copii . Un copil spune feluri de mancaruri ,cum ar fi : ciorba, pizza,etc iar copii care a apucat de un deget persona care spune mancarurile , nu are voie sa ii dea drumul la deget pana ce acesta nu spune "sticluta cu otrava" . Cand acesta a spus sticluta cu otrava atunci ceilalti copii alerga iar respectivul alerga dupa ei sa ii prinda . Cand cineva a fost prins trebuie sa stea la perete cu mana intinsa (sa atinga perete astfel persoana care vrea sa il salveze sa poata sa treaca pe sub el ) .Cel care prinde va avea si un ajutor care va sta la perete sa nu ii lase pe ceilalti sa ii salveze pe cei de la perete .
Coarda
Sunt mai multe jocuri cu coarda . Dar eu iti voi spune pe acela care il joc eu cel mai des . Pt a juca acest joc etse nevoie de cel putin 2 persoane si respectiv un fluturas in caz ca cineva nu poate trece un nivel .
10. Sari corda ca si cum ai merge -si faci 10 sarituri.
9. Sari coarda cu ambele picioare de o data ( nu cred ca ai inteles ce am vrut sa-ti spun )-si faci 9 sarituri .http://www.google.ro/......tp?/imgres uite asa
8. Sari cu picioarele incrucisate- ai 8 sarituri (aaa ...si am uitat sa mentionez , daca cumva cineva a greit , s-a incurcat atunci inseamna ca e peci si ramane la nivelul acela urmand ca persoana urmatoare sa sra coarda pana cand si aceasta peceste iar daca a pecit tu continui de la nivelul la care ai ramas)
7. Sari intr-un picior-ai 7 sarituri
6. Cel mai simplu , pui coarda i fata ta apoi treci picorul facand :2 ,4,6. Adica asa in zig-zag.
5. Sari coarda inapoi facand 10 -si ai 5 sarituri
4. Sari o data adunat , o data umpic cracita ( cum este 9 ) -cu 4 sraituri .
3. Sari inapoi cu coarda(daca intelegi ce vreau sa spun ) , intr-un picor -3 sarituri
2. Sari facandu-ti corda incrutisata , cum e 5 numai ca faci incrutisat-2 sarituri.
1. Sari coarda facand-o incrucisata , si facandu-ti si tu picioarele incrutisate -si ogic ca vei avea doar o saritura.
Apoi ,ai terminat toate nivelele ,treci la alte probe .Mai intai repeti 9 zicand asa: ZE-RO-LI-CA. Dupa ce ai trecut si de zerolica urmeza ceva mai greu . Repeti din nou 9 spunand asa lent : "Ciresica vinde mere, ciresel vine si cere ,ciresica nu i-a data , ciresle vine si ia .Cate mere a furat ciresel cel vinovat ? "
La care persoana cu care joci tu (daca sunt mai multe trebuie sa repeti chestia asta la toate pentru fiecare dintre jucatoare) iti da un numar sa zicem 50 , iti da nivelul hai sa spunem 7 si iti spune de cate ori ai voie sa gresesti (daca nu iti da voie deloc ai tu un di oficiu , iar daca ai 3 mai primesti una cu cea din oficiu) si cate opriri(este asemanator cu cea ce ti-am scris in paranteza precedenta cu puncte di oficiu) . Stabiliti voi un numar inainte sa iti dea de cate ori sa sari sa zicem pana la 100 . Daca tu ai trecut de 4 peciri sua opriri atunci ai pierdut treceti la urmatoare iar apoi cand iti vine randul tot proba acesta o faci sau la care ai ramas.(sper sa-ti placa pentru ca eu cu prietenele mele -l-am inventat ...iar daca e ceva ce nu ai inteles , trimite-mi un mesaj )
Broasca
Stiu ca mai sunt si alte jocuri dar eu iti spun unul de fete . Ai nevoie se 3 persoane si un elastic ( elastic mare ). Si formati un triunghi. Mai intai incepi de la picoare , de joc si incepi sa sari mai intai in inerior "un , doi, trei ; un, doi, trei " mai inai incepi din exterior apoi intri in interor meri sa iesi altundeva apoi intri iar , intri iesi, intri iesi , pana ce ajungi de unde ai plecat . Apoi cand ai ajuns de unde ai plecat incepi cu " un , doi ; un , doi"( la fel pana cand ajungi de unde ai plecat) iar apoi incepi cu " unu ;unu..." . Mai intai incepi de jos , apoi urmeaza la genunchi, apoi la sold iar apoi la umeri . Bine inteles ca trebuie sa fi inalta si sa te pricepi ca sa poti sa treci de toate nivelele . :)
Zig-zag
La fel . Se joaca cu elasticul . Doua fete tin elasticul astfel formnad un x . Apoi icep sa zica " Zig-zag , zigareta face spanc " dupa ce au trminat de spus se invartesc , ...incurca elasticul astfel incat ca persoanele care joaca sa sarapeste el , sa se bage pe sub el... incercand sa ajunga pe parcea cealalta fara sa atinga elasticul
Flori ,fete si baieti, melodii sau cantareti (cred ca il stii ...daca nu il stii da-mi mesaj si iti explic cum se joaca :) )
Tarile
Fiecare persoana isi alege o tzara, si se arunca mingea in sus de catre o persoana si se striga o tzara din cele din joc.Persoana care isi aude numele trebuie sa prinda mingea si la fel sa strige o tara din joc.E distractiv pentru ca trebuie sa retii tarile
Telefonul fara fir ( cred ca il stii)
Telefonul american
Se joaca cu cel putin 6 persoane . O persoana este alesa sa puna intrebari . Este asemanator cu telefonul fara fir(se spui pesoanei de langa tine un cuvanta la ureche la care acesta sa spuna si celeilate si a.s.m.d.) numai ca tu spui alt cuvant iar persoana cealalta spne alt cuvant si asa mai departe ( cuvantul nu are voie sa se repete ...ultima pesoana ii spune primei persoane ) . Dupa ce aiti trminat de spus persona alesa ii intreba pe ceilalti . La care raspunsul este acel cuvant care ti l-s spus perosna de langa tine . Dac raspunsul se potriveste cu intrebarea atunci acea persoana merge sa s apuna intrebari.
Uite cum se face : Sa zicem ca pe cel care vrei sa ii pui tu intrebare ii s-a dat cuvantul rata . Tu nu stii ce cuvant are si ii pui o intrebare .De exemplu " Ce ai baut aseara ?" . La care raspunsul este rata:)) deci nu se potriveste , treci mai departe . Dac era apa atunci se potrivea si putea iesi acel care a spus .
De ex:flori fete sau baieti sper ca stii cum se joaca.Dea oile inchilcite,de exemplu,un copil nu trebuie sa se uite ce fac ceilalti,dar ceilalti se iau de miini si se inchilcesc fara sa dea drumul la miini,sapoi acel elev trebuie sa va discilceasca inapoi(e interesant). Puteti sa va jucati un joc cu mingea dea florile, de exemplu spune o floare si transmite mingea mai departe,, si tot asa mai departe.Cine nu mai stie flori inseamna ca a pierdut. Puteti sa organizati diferite concursuri sau intreceri,footbal,dea vatea ascunselea, sariti coarda, va jucati in carti.Si multe altele. sper sa te ajute sfatul meu si distractie placuta draga!
Pai si eu am fost cu colegii si cel mai mult ne-am distrat cand am inceput sa ne udam cu apa. spune-le colegilor tai sa isi aduca sticle cu apa si sa va udati iar fetele luati-va costumul de baie si si baietii daca vor ... daca nu puteti juca fotbal, rem, carti si jocuri de familie... oricum iti urez distractie placuta si sper sa te ajute sfatul meu :*
Hey! ati putea sa umpleti niste sticle cu apa si sa le faceti gauri in dop sa va jucati cu apa. Ati putea sa alergati si sa faceti anumite concursuri. poate si cu premii cine stie . distr placuta!
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.137.173.98) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro