Cainii sunt cei mai buni prieteni ai omului si eu zic ca sunt jucausi vor distractie si trebuie hraniti bine. cred ca sunt foarte speciali si ca ar trebui sa ai grja mare de ei : sa ii speli odata la 2 luni, sa le dai de mancare si sa le oferi distractie si activitate : scotandui la plimbare si jucandute cu ei diverse jocuri. sa speram ca te-am ajutat
Buna.
pai depinde foarte mult de rasa...si sunt gramezi de rase.ar trebui sa dai mai multe detalii
Pai...stai ca akkuma ma apuc cu...pepsi-cola
Cainele e un mamifer carnivor din familia canidelor. Fiind domesticit de cel putin 14.000 de ani, sau chiar de 150.000 de ani conform dovezilor mai recente, cainele e printre cele mai populare animale de companie ai oamenilor. Exista sute de rase de caini care, desi fac parte din aceeasi subspecie, variaza semnificativ ca aspect.
Ciobanescul Mioritic a fost selectionat dintr-o rasa naturala existenta in Carpati, principalul motiv fiind utilitatea. Gratie aspectului viguros, aceasta rasa are multi amatori in Romania. Standardul a fost redactat de catre Asociatia Chinologica Romana in 1981. Comisia tehnica A.Ch.R. a adaptat si revizuit standardul la 29 martie 2002, in conformitate cu modelul stabilit de Federatia Chinologica Internationala la Ierusalim.Cainii Ciobanesc Romanesc Mioritic au un corp masiv, care e acoperit in intregime cu o blana lunga si ciufulita, colorata in nuante deschise. Capul acestor caini e masiv; craniul lor e larg, putin arcuit; botul e puternic, ingustandu-se treptat spre nas; lungimea botului e mai mica decat cea a capului. Osul occipital al acestor caini e larg si pronuntat. Nasul lor e bine dezvoltat, larg si negru. Urechile acestor caini nu sunt foarte mari, asezate mai degraba in partea de sus, triunghiulare, atarnand de fiecare parte a capului. Ochii acestor caini sunt de marime medie, putin in forma ovala, de culoarea chilimbarului sau caprui-deschis. Gatul cainilor e musculos si masiv, de lungime medie. Corpul lor e rectangular, de lungime medie; spatele e solid, larg si musculos; pieptul acestor caini e larg, moderat pronuntat. Umerii acestor caini sunt si ei largi. Coada e asezata sus; in repaos atarna in jos, varful ei fiind putin curbat. Cand sunt in actiune, coada e purtat in sus, la inaltimea spatelui, fara a fi insa aplecata pe acesta. Blana acestor caini e lunga si abundenta, acoperind intreg trupul lor, inclusiv capul si picioarele. Blana superioara e usor ondulata, mai rezistenta si lunga de 3.15-6.3 inch (8-16 cm); cea inferioara e mai densa si mai moale.Culoarea de baza pentru. acesti caini e de obicei albul, crem deschis sau gri pal, uneori cu pete de ace culori. Este preferata pielea colorata in gri. Urechile si coada pot fi decupate.
Labradorul Retriever isi are originile in provincia Newfoundland din Canada, fiind un caine de aport, iar mai tarziu, dupa antrenarea acestuia a fost folosit si pentru. vanatoare. Pescarii il foloseau pentru. aducerea spre tarm a plaselor in care era prins pele. Labradorul Retrever a ajuns pentru. prima data in Europa, in Anglia, la jumatatea secolului al XIXX-lea, fiind adus de vasele pescaresti portugheze. Conform altei teorii, aceasta rasa a fost adusa cu mult inainte in Portugalia.Datorita acestor calitati, numerosi aristrocrati au detinut exemplare din aceasta rasa. Printre primii poseori din Anglia, de Labrador, s-a numarat si colonelul Peter Hawker, mai tarziu prin anii 1860 un numar mare de aristrocrati detineau astfel de caini devenind rapid preferatul iubitorilor de animale. Datorita aptitudinilor remarcabile de mare inotator, dar si pentru. faptul ca era descurcaret in diverese medii, sunt mari castigatori la probele de aport si la probelor de caini utilitari.
Saint-bernardul e o rasa de caine urias, cu o expresie oarecum trista.Caine de talie mare, avand originea in Alpii Elvetiei unde a fost utilizat pentru. paza gospodariilor si a turmelor, pentru. carausie si tractiune. A devenit celebru in secolul al XIX-lea fiind folosit, datorita puterii si simtului sau remarcabil de orientare, pentru. salvarea calatorilor care se rataceau sau erau inzapeziti in trecatorile alpine. Numele ii vine de la trecatoarea Saint Bernard, unde a trait si cel mai celebru reprezentant al rasei, ciinele Barry, care intre 1800 si 1812 a salvat 40 vieti omenesti si e considerat cainele national al Elvetiei.Saint Bernardul modern e rezultatul unei selectii dirijate, la care au contribuit in mare masura crescatorii britanici pe la mijlocul secolului trecut, subliniindu-se in special aspectul sau masiv si fixarea caracteristicilor specifice ale coloratiei sale alb-rosii.Se caracterizeaza prin capul foarte puternic, masiv, impozant, marcat prin pliuri ce-i brazdeaza fata, botul lat, cu aspect patratic si trufa marcanta, totdeauna de culoarea neagra. Ochii bruni sau caprui sunt de marime mijlocie, plasati spre fata, iar in cele mai multe cazuri pleoapa inferioara nu se inchide complet. Privirea e serioasa, inteligenta si mereu binevoitoare. Stopul e bine marcat.Se cunosc doua varietati, in functie de lungimea parului : Saint Bernardul cu par scurt si Saint Bernardul cu par lung.
Ciobanescul german e o rasa de caine care se presupune ca a aparut prin domesticirea lupului. Consideratia are in vedere asemanarile aspectului general. Literatura de specialitate mentioneaza folosirea acestui caine din vremuri stravechi de catre ciobanii germani, rasa prezentand variabilitate mare sub raportul insusirilor morfologice de la o regiune la alta, adaptanduse conditiilor de clima si climaterice fie modificandu-si talia, viteza de miscare pentru. zonele de campie, fie avand o talie mai mare pentru. cei cu origine montana. S-a constatat ca au existat imperecheri numeroase intre cainii ciobanesti si lup, descendentii fiind domesticiti si utilizati pentru. paza.
Cuvinte de cautare (informatii despre ciini,informatii despre ciobanesti germani,reproducerea sexuata si asexuata comparatie)
Alte linkuri folositoare:
Caini, catei, rase de caini si dresaj canin! :: View topic - Putina .
Caini, catei, rase de caini si dresaj canin! Forum Index-> Teme generale despre caini si catei . Info despre caini si catei gasesti la http://www.caini.org/ Last edited by Azorel on .
5 replies from March 2006
www.caini.org/forum/viewtopic.phpp=48
Raspunsuri la intrebari despre caini
hrana si ingrijire (notiuni generale) diverse: papagalul: porumbelul: canarul: copiii despre . Despre caini
www.animalutze.com/categorii/?despre-caini.php
DOG.ro Forum • View topic - Rasele de paza si aparare si eficienta .
Board index » Totul despre caini » Discutii generale despre caini. It is currently Mon Jul 19, 2010 6:23 pm . Bullmastiff si chiar in ciobanestii nostri.In fine sunt multe rase de caini .
19 replies from June 2004 to May 2005
forum.dog.ro/viewtopic.phpf=1t=6?start=20
Caini, catei, rase de caini si dresaj canin! :: View topic - Dresati .
Caini, catei, rase de caini si dresaj canin! Forum Index-> Teme generale despre caini si catei . acolo unde copiii bolnavi au nevoie de o alinare. _____ Info despre caini .
No replies since original post in June 2008
www.caini.org/forum/viewtopic.phpp=130
Rase de caini - Caniche
Informatii despre animale de casa - caini, pisici, purcei de guineea, papagali si pesti - articole despre animale si magazin virtual. . hrana si ingrijire (notiuni generale) diverse .
www.animalutze.com/articole/?caini-caniche.php
//
Totul despre caini
Totul despre caini . deschisa prima toneta de inghetata din lume pentru. caini . Serviciul Politia Animalelor din cadrul Directiei Generale .
totuldesprecaini.blogspot.com
DOG.ro Forum • View forum - Discutii generale despre caini
Topics Author Replies Views Last post ; BullTerrier: Pustiu. 7. 2166. Thu Jul 08, 2010 8:19 am. Leonard HELP! Jack. 8. 711. Fri Mar 26, 2010 9:14 pm
forum.dog.ro/viewforum.phpf=1
Cainele meu
Nu iti pot da decat niste sfaturi generale in speranta ca te vor ajuta. Daca nu merge . legi despre caini (2) mancare de caini (2) nume de caini (1) paraziti (1) primii pasi alaturi de un .
cainele-meu.blogspot.com
Despre CAINI, In general
Despre CAINI . maini nespalate, produse contaminate si nespalate . astea sunt cam reguli generale .
forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/?t15826-1200.html
Caini Ciobanesc German - Articole Caini Ciobanesc german
Caini Ciobanesc German - Articole crestere, intretinere . structura sa va cuprinde atat sedinte informative, despre . Elemente de anatomie fiziologie - considerente generale .
www.ciobanescgerman.com
Funda...Sper ca te-am ajutat!
Stai draga ca am obs!
Scz, nu era pentru tine, era pentru goddess, sper ca nu te-ai suparat, nu a fost pentru tine :p
Ok,nu m-am suparat stai linistit!
Acum imi tii lectii de morala cum se spala un caine! WOW! eu nu l-am mai spalat pe al meu de 6 luni. daca il speli odata la 2 luni e bine. e pentru goddess
Shadow2005 întreabă: