anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna!
Cum erau Sarbatorile de iarna in jurul anilor 1940-1950? M-ar interesa niste idei, ste'uri, ceva de genu'.
Stiu ca voi primi putine, sau chiar deloc, raspunsuri, insa m'ar interesa.
Multumesc!

Pa-pa!

3 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Pana in 1947 pomul de Craciun se impodobea cu ingerasi, iconite si globuri.Incepand cu 1948 s-au gasit in magazine doar globuri, celelalte au primit interdictie de fabricatie sau de import.Erau timpuri asa de grele ca putini isi permiteau sa cumpere ornamente pentru brad. Functiona in schimb inventivitatea si se creau jucarii frumoase din tot felul de deseuri.In linii mari obiceiurile erau aceleasi, pentru ca se consumau adesea la nivelul familiei.In comunism se transmiteau la radio si apoi si la TV asa-zisele colinde laice.

| DoarOana a răspuns:

Sa te pun sa te uiti aici?!? http://www.cultura-traditionala.ro/? act=memoria_ethnologica/nr_8/art_55
In mod normal incerc si eu sa zic ce stiu... dar asta chiar ma depaseste! o sa incerc sa ma mai uit peste raspunsurile primite de alti utilizatori pentru ca si pe mine ma intereseaza! O intrebare foarte interesanta care chiar merita raspuns :D

| i_love_you_and_i_am_cool a răspuns:

Pai oamenii dansau hora la tara si apoi beau si mancau pe saturate, nu stiu daca erau braduri de Craciun atunci, dar cu siguranta erau cadouri si din astea