| mOcoOvu a întrebat:

Buna big hug Am doi gemeni verisori (FATA si BAIAT) - 10 ani spre 11 Avand o discutie cu parintii lor, mama gemenilor ma intreaba daca stiu modalitati de activitati pentru a gandi mai logic si inteligent (referindu-se la copiii ei). I-am zis ca nu stiu si ca asta caut si eu si am sa ma interesez. Ma puteti ajuta? N-am gasit nicaieri modalitati concrete.
Cei doi se inteleg ff bine. Cred ca au avut 2 certuri de cand sunt constienti. Dar sunt foarte obositi tot timpul. Nu dorm la pranz, pentru ca nu le place si au tot dreptul pentru ca fata a avut insomnii timp de o luna din cauza ca a fost ori prea obosita, ori prea neobosita. Imi puteti spune un program zilnic eficient pentru ei?
Eu cred ca sunt peste inteligenta normala. Ca sunt supradotati. Nu stiu sigur sa descriu un copil de acest gen. Dar am intalnit multi copii de 10 ani care vad viata din complet alt mod. Sper ca intelegeti.
Dau funda, vot si add la friends celui care raspunde celor doua intrebari. Thanksss

2 răspunsuri:
| asskickerr a răspuns:

Eu zic sa invete sa cante la un instrument.

| ultra a răspuns:

In primul rand sa le faceti un program de citit, scoateti-le de la biblioteca carti sau daca va permiteti cumparatile, nu cred ca le ve-ti cumpara de fiecare data cand vor termina o carte si atunci biblioteca e cel mai la indemana, carti pentru varsta lor, ceva interesant sa le capteze atentia si sa isi doreasca sa citeasca tot mai mult, dupa aceea lasati-le un program de joaca caci nici mult citit nu e bine caci mai mult li se va ura de citit caci se vor satura, iar dupa aceea daca se poate ( nu stiu in ce masura sunteti o persoana crestina ) dar consider eu, seara, sau dupa masa daca aveti o biserica sau o catedrala in apropiere, sa-i duceti cu d-voastra sa stea acolo si sa asculte, fiind copii sunt sigur ca nu vor sta tocmai linistiti deci sa nu aveti pretentii mari de la ei in privinta asta si sa aveti rabdare cu ei, pe parcurs o sa vedeti ce copilasi frumosi au sa devina, in felul acesta au sa se dezvolte si au sa se imbogateasca si din punct de vedere al gandirii si al mintii, daca se joaca nu-si vor pierde spiritul acela de copil si vor ramane vioi si prin biserica ve-ti avea satisfactia ca vor creste si sufleteste si ve-ti fii mandra(u) de ei cand vor fii mai mari, sunt sigur ca nu va doriti ca pe cand vor ajunge la varsta adolescentei sa fie ca majoritatea tineretului din ziua de astazi care sunt pusi tot pe lucruri care nu merita ( ca sa nu spun altcumva ), deci va spun ca merita sa aveti grija si de partea spirituala. Le doresc sanatatea celor 2 copilasi si sa aveti grija de ei in cel mai frumos modhappy