| D0zzz a întrebat:

Deci nu mai inteleg aproape nimic.
Daca legea aia ACTA ar fi aprobata, noi nu am mai avea acces la Yahoo Messenger, Facebook, Youtube, Google sau alte site-uri mai importante? Si nu vom avea voie nici sa ascultam sau sa vizionam filme/muzica pe internet? Am cautat pe internet, dar nu prea am inteles. Imi poate explica cineva mai concret, va rog? Multumesc.

4 răspunsuri:
| Bradster a răspuns:

ACTA se doreste a fi un sprijin "dreptului intelectual "

| NuDauFunda a răspuns (pentru Bradster):

Chestia e ca doar se vrea; probabil daca se va ratifica se va ajunge acolo unde a auzit D0zzz ca se va ajunge.

| ghiolbitza a răspuns:

ACTA nu se limiteaza doar la restrictionarea internetului. Daca tu ai pe calculator muzica, filme, jocuri luate de pe net, adica pentru care nu ai platit, risti sa primesti ban pe IP-ul tau, sa ti se interzica accesul la internet, poti lua amenda sau chiar 5 ani de inchisoare. De asemenea, la aeroport sau vama, oficialii vamali pot sa te perchezitioneze si pot confisca orice device multimedia pe care il ai asupra ta care contine muzica/ jocuri/ filme obtinute prin mijloace ilicite, adica luate de pe net. Totodata, nu vei mai putea posta poze sau filmulete in care apar brand-uri cunoscute si care sunt inregistrate cu Trade Mark, sau poze, postari blog in care aduci critici/ ironii la adresa guvernarii - astea intra la acuzatia de instigare la revolta. Treaba asta cu ACTA e destul de serioasa. Cei de la Creativemonkeyz au facut un flmulet in care avertizau oamenii despre legea asta, l-au pus pe youtube de unde a fost rapid inlaturat. Sper ca te-am lamurit.

| monstereye a răspuns:

Deci n-are nici o legatura cu Google, iar pe youtube numai vevo si roton sau astia producatorii vor putea pune muzica si filme pe facebook o sa fie blocati toti cei care pun poze luate de pe net sau chestii de genu, yahoo nu va fi afectat cica dar messu da filmele se vor putea vedea doar la tv sau daca iti cumperi un dvd ( e legat de originalitate si drepturi de autor) Plz Funda big grin