Buna, chitara electroacustica este echipata cu o doza piezo montata sub pragus, in interiorul corpului chitarei. vibratia corzilor este preluata de aceasta doza piezo si transmisa mai departe unui amplificator dedicat, care o transforma in sunet. Chitara acustica nu are o astfel de doza, insa poate si ea sa fie amplificata prin captarea sunetului cu un microfon. Cat despre forma, nu este un diferentiator faptul ca partea de jos este decupata. Am vazut atat acustice cat si electroacustice cu partea de jos decupata (cutaway). Cutaway-ul este realizat pentru a permite accesul chitaristului la tastele de dupa octava. Mult spor, Marius Furduescu www.the-guitar.ro
Din cate stiu eu...cea electro acustica poate fi conectata la un amplificator iar cea acustica nu poate fi.
si nu e vorba neaparat de acea taietura. poti gasi si chitari acustice care sa aiba 'un pic taiat' din marginea de jos
Chitara acustica foloseste drept "amplificator" al sunetului EXCLUSIV cutia de rezonanta, iar cea electro-acustica are si doze, deci poate fi conectata la un amplificator si poti canta mult mai usor la ea fara sa te complici cu microfoane si alte cele(asta in concerte). Sunetul nu difera la ele. Funda?
ησ мυѕι¢✪ησ ℓιƒє întreabă:
Yurisa întreabă: