Făină 500g
drojdie 1 pacheţel
ulei 4 linguri
zahăr 1 linguriţă
sare
Mod de preparare
Amestecaţi drojdia cu zahărul şi cu puţină făină, apoi cu puţină apă caldă. Lăsaţi amestecul la crescut timp de 15 minute, apoi adăugaţi celelalte ingrediente, pe rând şi frământaţi un aluat potrivit de tare. Adăugaţi apă călduţă, câtă este necesară pentru ca aluatul să fie elastic, nu prea moale. Aluatul se pune la dospit, la loc cald, ferit de curenţi. Din aluat se întind apoi 4 foi cu grosimea de maximum 1cm. Foile se mai îngroaşă la copt. Pentru cei care vor blat de pizza mai gros, foaia se face mai groasă de la început. Foile se aşază în tavă rotundă unsă bine cu ulei şi tapetată cu făină. Peste foaie se presară puţină sare şi apoi se pune umplutura dorită.