Franta : predomina alimentele pregatita cu unt, inabusirea fiind cel mai des folosita.Mancaruri : maioneza,savarina,tarte,sufleuri,escalopul,supa de ceapa, pui in smantana, piept de pui in sos de portocale,.
Italia:este vestita prin pastele sale fainoase.Mancaruri:pizza cu branzeturi,macaroane,spaghete,citricele in diferite deserturi cat si crude.
rusia:in general mancarurile grele:placinta carne, cu peste, oua, tvorg (branza facuta in propria gospodarie), ciuperci, ceapa, varza, orez, cartofi, prune, mere, fructe de padure,piroge cu sunca,varenki,saslik
China:chiftelute de peste,pui cu orez,pui copt in sare,drob de soia si ciuperci,orez cu fructe de mare,orez cu miere,salata cu tofu,supa de porc cu porumb
Grecia:supa cu orez si lamaie,Taramosalata (salata greceasca de icre),tzatzici
Australia : file-uri de crocodil sau friptura de cangur
Spania:Mel i mato (din branza de vaca si miere) si Postre del Musico (desertul muzicianului), cu samanta de pin si stafide,odul esqueixada si Suquet de Peix (o tocana de peste catalana traditionala).
Ucraina:l shashlik, „salo" (carne de porc sarata sau afumata, aromata cu usturoi sau ceva asemanator), „borscht" (o supa facuta din sfecla rosie, fasole si carne), „solyanka" (o supa de legume delicioasa), „varenyky" (galuste fierte umplute cu legume sau carne), „golubtsi" (foi de varza gatite umplute cu orez, morcovi si carne si deseori avand un sos de rosii subtire), „deruny" (clatite din cartofi) si „pampushky" (foi de aluat cu ustoroi si unt topit deasupra
Anglia:peste cu cartofi prajiti, Budinca Yorkshire, Fiertura Lancashire
China-sushi
Italia-pizza
Franta-foie-gras(pate din ficat de gasca)
Britania-budinca Yorkshire
Ungaria-Kȕrtos, Papricas unguresc cu pipote de curcan
Ucraina-Pui a la Kiev, Pui Kievskaia
Rusia-Salata Ruseasca de sfecla si macrou marinat
Austria-Fursecuri "Linzer Augen"
Spania-patatas bravas
Grecia-Taramosalata - Pateu din ficat de cod
Bulgaria-Budinca balcanica
Alina_5575 întreabă: