| Cosminovici18 a întrebat:

La admiterea in liceu se dau examen sau se intra pe baza mediilor si nota de la capacitate?

Răspuns Câştigător
| droid96 a răspuns:

Pai eu anul asta am intrat la liceu, si ca sa intru s-a facut asa:
media claselor 5-8+media "evaluarii nationale(la romana/mate).
Aceste 2 medii se impart la 2. (adica 50% valoreaza media claselor 5-8, si 50%media evaluariilor)
ex. Pe clasa 5 ai media 9
pe clasa 6 ai media 9
pe clasa 7 ai media 8
pe clasa 8 ai media 6
aduni aceste medii si le imparti la 4: 32/4=8
la evaluare la mate ai 5
la evaluare la romana ai 7
le imparti la 2: 12/2=6
Acum aduni media claselor 5-8 si media evaluarilor si le imparti la 2
8+6=14/2=7

5 răspunsuri:
| IMC90 a răspuns:

Nu mai exista capacitate de pe vremea cand dadeam eu cred laughing

se dau un fel de teze cu subiect unic (parca). se face media intre tezele astea si media generala pe cei 4 ani gimnaziali iar apoi urmeaza repartizarea computerizata

Cea care a zis ca se da examen e si mai batrana ca mine (probabil cu vreo 10-20 de ani laughing ca nu se mai da demult admitere la liceu, cred ca de pe vremea lu impuscatu'

Tezele alea cu subiect unic nu inseamna examen, majoritatea de aici habar n-au ce inseamna un examen.

| Zoet a răspuns:

50 la sută reprezintă media anilor de gimanziu, iar 50 la sută nota de la examen. Baftă!

| MonicutZZa a răspuns:

Se aduna toate notele din clasele 5-8, se impart la 4 si se obtine o medie, apoi se aduna nota de la evaluarea nationala la romana cu cea la matematica si se obtine o alta medie, iar media de la 5-8 se aduna cu cea de la evaluarea nationala, se imparte la 2 si nota pe care o obtii e media de admitere la liceu. Alt examen nu dai.

| regitzy a răspuns:

conteaza 50%media din casa a 5-a pana in a 8-a si 50%nota de la capacitate(sau testare nationala)

| StarkWolf a răspuns:

Se da un examen!