| AdaAlex22 a întrebat:

ma puteti ajuta sa imi spune-i niste jocuri pe care le pot juca afara cu prietenii?
noi de fiecare data ne jucam v-ati-ascunselea,tara, tara vrem ostasi... volei, vrunza...imi puteti spune niste jocuri supper si imi puteti da regulamantul lor va rog mult!

Răspuns Câştigător
| scutelnictatiana a răspuns:

1.Cati copii pot participa: minim 3 copiiMateriale:
furtun de apa
CD player
Cum se joaca:Limbo este dansul care te obliga sa treci pe sub bara fara sa atingi solul cu mainileAcest joc poate fi jucat si pe gazon iar dansatorii vor fi copiii. Si pentru a fi mai distractiv si mai interesant, veti avea nevoie este un furtun pentru apa cu flux direct si constant. Utilizati fluxul continuu de apa ca batul pentru limbo. Copii trebuie sa treaca sub jetul de apa, fara sa se ude. Jetul de apa va fi coborat putin cate putin dupa ce fiecare copil a trecut pe dedesubt.Atentie: copii nu au voie sa se tarasca pe jos pentru a trece trecut sub jetul de apa! In cazul in care terenul este prea ud si alunecos pentru copii, pentru a-si arcui spatele in timpul trecerii pe sub jet, ii puteti sala sa se aplece in fata; astfel jocul nu va fi la fel de periculos si nimeni nu va fi ranit. Puteti de asemenea sa asezati pe pamant covorase din cauciuc, sau ceva care ar putea avea un pic de tractiune pentru picioare ude si alunecoase.
2.Cati copii pot participa: incepand de la 4 copii Materiale:
picioarele copiilor
vopsea lavabila tempra (diferite culori)
o placa de lemn invelita cu hartie
marker
Cum se joaca:Acesta este un joc distractiv care permite copiilor sa vada daca intr-adevar amprentele picioarelor sunt diferite - la fel ca si amprentele mainilor. Pasul Unu: Impartiti-va in doua echipe. Fiecare persoana de la fiecare echipa trebuie sa isi inmoaie bine o talpa in vopsea, sa faca o amprenta curata pe placa de lemn, iar la urma sa isi scrie numele pe o eticheta.Etapa a doua: Echipa care termina prima imprimarea talpilor castiga. Dar sa fiti atenti cind alergati inapoi, poate fi un alunecos! Pentru a va distra suplimentar, vedeti daca isi pot identifica prietenii dupa amprente, dar fara a verifica etichetele cu nume. Puteti incerca de asemenea si cu identificarea amprentelor de la maini.
3.Cati copii pot participa: minim 4 copii Materiale:
sosete
Cum se joaca? Toti copiii se aseaza pe genunchi intr-un cerc si trebuie sa se descalte pana la ciorapi.Fiecarui copil ii este dat un numar. Doua numere sunt apoi strigate. Copiii cu numerele respective intra in centrul cercului tot pe genunchi, si prin diferite mijloace, trebuie sa ia sosetele jucatorilor din picioare, inainte ca cineva sa le poata lua lor sosetele. Este foarte amuzant de privit. O alta optiune este sa aiba perne sub genunchi, ceea ce face jocul mai putin periculos.
4.Cati copii pot participa: minim 4 copiiCum se joaca? Aveti nevoie de cel putin doua persoane care stiu regulile jocului.Jocul este inceput de catre o persoana care spune: "Ma duc intr-o drumetie si am de gand sa iau... (in acest moment persoana care vorbeste alege absolut orice si-ar dori sa ia in drumetie, de exemplu un sac de dormit) …un sac de dormit". Urmatoarea persoana spune:" Ma duc intr-o drumetie si am de gand sa iau... (in acest moment persoana care vorbeste alege absolut orice si-ar dori sa ia in drumetie, cu o conditie: cuvantul trebuie sa inceapa cu litera "T" deoarece ultima litera a "accesoriului de drumetie" spus de prima persoana a fost "T". De exemplu, haideti sa spunem ca a doua persoana a vrut sa aduca un "tutore" - il poate aduce, daca toata lumea spune: "Bine, poti aduce acest lucru in drumetia noastra". Sa zicem ca a treia persoana nu a prins regulile jocului si spune, " Ma duc intr-o drumetie si am de gand sa iau un hot dog". Toata lumea ar trebui sa spuna atunci " Nu, nu poti aduce un hot dog" si astfel jocul va continua. Variatiibig grine asemenea, poate fi jucat de fiecare data cu o alta regula. Un jucator inventeaza o regula, si apoi spune ceva de genul:
"Vreau mere, dar nu cartofi"In timp ce jucatorii incearca sa isi dea seama care este regula, incearca sa afle cat mai multe indicii:
"Vreau un Corvette, dar nu un Camaro"
"Vreau o bautura, dar nu Coca-Cola"
Etc. Odata ce un jucator crede ca stie care este regula, se va consulta cu ceilalti daca vor sa riste verificarea acesteia cu un anumit element:
"Vrei fructe, dar nu fulgi de porumb, nu?"
"Corect"Jocul continua pana cand toti jucatorii isi dau seama care este regula. Apoi cineva inventeaza o noua regula si un nou joc incepe. Regulile pot fi orice, si sunt limitate doar de creativitatea jucatorilor.
5.Jocul cu servetele

Cati copii pot participa: minim 3 copiiMateriale:
bucati de hartie sau servetele de hartie
Cum se joaca? Servetelele - cate unul pentru fiecare concurent - sunt raspandite pe teren plat, in linie dreapta, la o distanta intre ele de aproximativ 1 m. (O bucata de franghie sau pietre mici pot fi folosite pentru a mentine servetele de hartie pe pamant in caz ca le imprastie vantul). Jucatorii se aseaza in linie dreapta, paralela cu servetele si la o distanta de aproximativ 20 m de ele.Copiii se intrec pana la servetele, iar cand ajung la ele se aseaza in genunchi si maini, iar cu dintii vor musca servetelele si vor fugi inapoi la linia de start. Orice copil atinge servetelul cu mainile vor fi descalificati.
6.Cati copii pot participa: minim 5 copiiMateriale:
pantofi / papucei de copii
Cum se joaca? In primul rand, toata lumea trebuie sa se descalte, si sa isi arunce pantofii aparte, in doua gramezi aflate la o distanta de cel putin 3 m intre ele. Copiii sunt apoi retrasi la o linie de plecare, la 15 m distanta de gramezile de pantofi, in timp ce coordonatorul jocului va amesteca foarte bine pantofii. Concursul incepe cu o intrecere. Copiii trebuie sa isi gaseasca pantofii in cele doua gramezi si sa revina la linia de start. Coordonatorul mai poate de asemenea sa lege sireturile pantofilor intre ei, pentru a ingreuna cursa. Retineti ca nu toti pantofii au sireturi, iar unii vor fi dezavantajati.Atentie: In incaierarea pentru pantofi, copiii isi pot arunca pantofii intre ei pentru a se ajuta, insa este preferabil sa nu ii lasati sa faca acest lucru, pentru a nu se produce accidente nedorite.
7.Cati copii pot participa: minim 5 copiiCum se joaca? Un copil se "pune", adica isi trece un brat peste piept si isi sprijina palma deschisa de umarul contrar si inchide ochii: ceilalti copii fac intre timp un cerc in jurul lui si unul trebuie sa il loveasca peste palma. Acesta trebuia sa ghiceasca cine l-a lovit; daca ghiceste se "pune" celalalt copil, daca nu, se "pune" in continuare pana ghiceste cine l-a lovit.
8.Cati copii pot participa: minim 5 copiiCum se joaca? Unul din copii inchide ochii si spune Marco. Asteapta sa auda copiii ceilalti, care spun Polo. Se indreapta cu ochii inchisi in directia de unde a venit numele. Marco isi va striga numele de mai multe ori pentru a creste sansa de a auzi si a nimeri directia corecta de unde a venit Polo. Daca a atins unul din copiii ce a strigat Polo atunci respectivul va deveni Marco.
9.Cati copii pot participa: minim 5 copiiCum se joaca? Unul dintre copii sta cu degetele rasfirate, ceilalti isi aleg fiecare un deget pe care pun mana, iar posesorul degetelor, la fiecare in parte spune "sticlura, sticluta cu... ulei" samd, pana cand ajunge la cel care vrea sa prinda si spune la el "sticluta cu otrava", moment in care toti ceilalti fug de el. Cei care erau atinsi de cel care prindea fugeau la un copac, iar pentru a fi "despietriti", cei liberi trebuie sa fuga pe sub piciorul lor (la copac piciorul trebuie sa fie la 90 de grade, paralel cu solul, ca sa se poata trece pe sub el). Cand toti sunt impietriti prinde altcineva.
10.Omul negru

Cati copii pot participa: minim 5 copiiCum se joaca? Omul negru este un joc in care copiii se prind ca intr-o hora, se invart si unul dintre copii, care este omul negru canta:ora 1 a sosit, omul negru n-a venit, ora 2 a sosit omul negru n-a venit, ora 3 a sosit omul negru n-a venit si tot asa pana la ora stabilita de el. Cand zice "ora 9 a sosit" toti copiii fug si omul negru trebuie sa-l prinda pe unul dintre ei care devine si el "om negru" si alearga dupa alt copil si tot asa. Copilul ramas neprins devine om negu prima data la jocul urmator. Sper ca te-am ajutat!

| AdaAlex22 explică (pentru scutelnictatiana):

Da,multumesc dar eu cred ca prietenii mei nu vor jocuri asa de complicate...adica eu sunt fata de 11 ani si am mai multi baieti intre 8-14 dar multumesc

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Va puteti juca si Floricica, Decebal care seamana cu Floricica(daca nu sti cum se joaca intreabai pe ei daca stiu) Mai puteti juca...la perete la perete STOP, si Fasole..adica asa se joaca fasole: iei o piatra si trebuie sa o arunci la urmatorul coleg(pot juca cati vor) si 10 dca vreti...si cine scapa,, fasolea" adica piatra ete dat afara, se joaca pana ramane unul si cel care a ramas ultimul castiga

| AdaAlex22 explică (pentru anonim_4396):

Mersi
dar,,la perete, la perete stop,, nu se numea 1 2 3 la perete stop?

| anonim_4396 a răspuns (pentru AdaAlex22):

ASA SE ZICE :,, LA PERETE LA PERETE STOP! si se numeste la perete