Tarta cu fructe arata super daca stii cum sa o ornezi:X si eu am facut pentru practica la mine la liceu sh au mankt toti din ea numai eu nu ca nu am mai apucatsh a fost pentru prima ora cand am facut bine poti sa pui sh alte fructe nu neaparat alea care sunt enumerate mai jos
Tarta cu fructe:
Pentru blat:
150g faina
75g zahar tos
75g unt
2 oua
20g lapte
1 pliculet praf de copt
Pentru crema:
150ml lapte
2 oua
150g zahar tos
2 pliculete gelatina
50ml apa rece pentru dizolvat gelatina
2 plicuri praf de frisca Dr. Qetker
300ml lapte pentru preparat frisca
Pentru insiropat blatul:
200ml apa
100g zahar tos
Pentru décor:
1 pliculet gelatina incolora
2 linguri zahar pentru gelatina incolora
250ml apa pentru dizolvat gelatina incolora
capsuni
kiwi
1 mandarina
1 plic praf de frisca Dr. Qetker
150ml lapte
Mod de preparare:
Spalam capsunile le indepartam coditele si le taiem in feliute.
Curatam kiwi si il feliem. Curatam mandarina de asemenea si o taiem feliute.
Pentru prepararea blatului de tarta incepem prin a amesteca faina cu pliculetul de praf de copt.
Separam 2 galbenusuri de albusuri. Le punem in castroane separate. Peste galbenusuri adaugam zaharul tos si mixam pana obtinem o spuma, adaugam apoi untul si mixam din nou pana la incorporare.
Peste albusurile puse intr-un bol separate, adaugam un praf de sare si le batem pana obtinem o spuma tare.
Adaugam spuma obtinuta peste galbenusurile frecate in prealabil cu zahar si unt si amestecam cu o spatula pana la incorporare, dupa care adaugam 20ml de lapte si amestecam din nou pana la omognizare.Adaugam apoi faina in ploaie si amestecam cu spatula pana obtinem compozitia omogena pentru blat. Ungem o forma pentru tarta cu ulei, o tapetam cu faina si turnam in ea compozitia obtinuta. O introducem in cuptorul preincalzit la foc mica pai moderat pentru 20-25 minute pana se coace si devine aurie.
Dupa 25 minute, scoatem blatul de tarta din cuptor, il scoatem din forma si il lasam la racit pe un gratar sau pe un fund de lemn.
Pentru prepararea cremei, incepem prin a separa 2 galbenusuri de albusuri. Le punem in castroane separate. Peste galbenusuri adaugam zaharul tos si mixam pana la incorporare ( nu spumam), adaugam apoi laptele si amestecam din nou pana la omogenizare.
Compozitia rezultata o punem pe baie de aburi, si amestecam in compozitie incontin pana ce zaharul se dizolva.
Intre timp dizolvam si 2 pliculete de gelatina in 50 ml apa.
Adaugam gelatina dizolvata in crema de galbenusuri (cat timp este calda) si amestecam pana la incorporare. Dupa ce am adaugat gelatina, lasam sa se raceasca crema.
Intre timp batem praful de frisca cu laptele pana se intareste.
Galbenusurile puse intr-un castron, le batem cu mixerul pana obtinem o spuma tare.
Peste crema de galbenusuri, racita, adaugam albusurile si amestecam pana la incorporare.
Adaugam in compozitia rezultata si frisca batuta si amestecam pana la incorporare, dupa care punem crema in frigider si o lasam pana incepe sa se intareasca.
Dupa ce avem pregatite atat blatul, crema cat si fructele, incepem sa ansamblam tarta, punem blatul pe o farfurie si il insiropam cu apa cu zahar sau cu orice sirop avem si preferam.
Peste blatul de tarta punem un strat de crema si nivelam.
Peste crema ornam cu fructe dupa bunul plac, eu am ornate cu capsuni, kiwi si mandarine, pe care le-am feliat in prealabil.Intr-un castronel, punem 2 linguri de zahar tos, adaugam 1 pliculet de gelatina transparenta si 250ml apa. Amestecam si punem pe foc la fiert 1 minut. Dupa 1 minut, turnam gelatina cu lindura, peste fructele de pe tarta. Tarta se lasa in frigider, de preferat pana a doua zi, dupa care se poate servi. Este delicioasa. Pofta buna!
789456123 întreabă:
anonim_4396 întreabă: