| UavzbAisgvd a întrebat:

Bună seara.
Situația este complet penibilă dar având în vedere că am fost acuzat pe nedrept n-am de ales și vreau să fac ceva in privința asta.
M-am dus liniștit la Profi-ul de pe strada mea să-mi cumpăr ceva de băut (un energizant), eu fiind însoțit de un prieten care are 17 ani. Am ajuns la casa de marcat unde băiatul care ne servea s-a apucat sa ne acuze de nicăieri că noi (noi fiind eu cu prietenul de azi și încă un prieten) am fi furat cu o zi înainte 4 beri, recunosc că am fost seara trecută să-mi cumpăr 2 beri dar acelea au fost pentru mine dar au fost plătite, de unde din acuzații băiatul de la casa a dat-o in amenințări că pe băiatul care fusese cu noi in seara aia îl ia la bătaie, că să nu mai intrăm în "magazinul lui" și așa mai departe. Noi știind foarte clar că niciunul dintre noi nu ar face așa ceva am inceput sa ne punem întrebări, la care băiatul de la casa ne-a zis că are filmare de pe camerele de supraveghere când am fi furat cele 4 beri. Eu urmează mâine să mă duc să văd și eu filmarea in care tot ne acuză băiatul respectiv că am fi furat deși știu foarte clar că o să mă uit degeaba că nu are ce sa se vadă, dar întrebarea e cum pot eu după ce demonstrez că am fost acuzați pe nedrept să-l dau in judecată și să cer daune morale? (A se menționa faptul că băiatul respectiv, plin de tatuaje și un tupeu mai mult decât prost începuse să se laude ca ne bate, că el știe lume și că are deja pedepse cu suspendare)
Puțin ajutor va rog că deja îmi bubuie tensiunea de nervi.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din paate, tu nu ai cum sa dai pe nimeni in judecata si nici sa ceri daune, fiindca nu ai fost inselat cu nimic.
Ce vrei tu este doar o razbunare copilareasca, fara sens.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Faci o plângere pentru amenințari și pe urmă daca politia considera că E cazul de ceva o să vadă ei.

| relian a răspuns:

laughing asta este, trebuie sa lasi pe el sa va cheme, dar legal, nu sa te duci doar asa ca va cheama el, ce faceti voi intre voi nu se pune.

Sa va poata chema, el trebuie sa sune la politie, sa arate inregistrarea, apoi va cheama politia si va arata dovada.Asa doar ca ala va acuza el personal, e fix problema lui.
Daca var acuza si sa zici cheama politia fara sa le arate dovada, iar politia va cheama sa va ia la rost, atunci voi cereti dovada, daca nu are dovada, doar atunci poti sal acuzi tu pe el.

Dar nu cred ca el face plingere la politie, ca de ar fi fost ceva ar fi facut-o deja.
Faptul ca el va ameninta, sau va amenintat,, voi puteti sa faceti plingere la proprietarul acelui magazin, sau la politie.

Deci te duci la magazin iar, cumperi ceva acolo, daca el vrea sa va dea afara, ori va ameninta ca va ia la bataie, atunci sunati politia si aia sigur il vor linisti, mai ales daca mai are antecedente de astea, certat cu legea, sigur il vor bulanii aia sau ii vor adminsitra ceva amenda.
Cam asta e ce poti face, sa mai mergi la acel magazin si sa se ia iar de tine, atunci imediat suni la politie, daca are camere, el nu are cand sa stearga, sau daca sterge, deja intra mai rau la apa, si le spui politistilor ca tea amenintat, c a tea acuzat ca ai furat, cam asta e ce poti face.

Acu daca le spui ca va amenintat acum 2 zile, poate ca inregistrarea s-a sters, trebuie atunci sa actionezi, te duci afara suni politia, vin aia, le spui ce se intampla, nu exista sa va dea ala afara sau sa se ia de clienti sai ameninte.
Chair de ar fi magazinul lui, el functioneaza dupa ceva reguli si legi, magazinul este public, trebuie sa vanda oricarei persoane publice lege, nu vinde el dupa preferinte.

| ioana748 a răspuns:

Il ai martor pe prietenul tau.
Ideal era sa mergi cu unul dintre parinti, sa verificatii pe camera sau cu un avocat, apoi sa il dai in judecata pentru defăimare, calomnie, amenințare, etc.