| Aurelia_6050 a întrebat:

Buna seara tuturor. Am o intrebare in legatura cu ouale de Paste. Familia mea va vopsi oua - de la oras, si in fiecare an s'au spart multe dintre acestea dupa ce le vopseam. Ei bine, am aflat ca se sparg pentru ca au coaja subtire, si asa sunt cele de la oras. De aceea eu prefer ouale de tara, care au coaja mai groasa si nu se sparg asa de repede. Dar nu stiu cum pot obtine oua de tara, ma puteti ajuta? Nu mai vreau sa se sparga sad

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!

Pai, asa cum s-a mai zis poti incerca intr'o piata, nu intr'un magazin. Daca nu ai nici o ruda ceva, care sa locuiasca la tara si sa aive si gaini, atunci incearca sa te duci intr'un sat, si intrebi si tu prin sat "Buna ziua! Stiti sateni care au gaini, si ar fi binevoiti sa imi vanda si mie cateva oua?". Sau ai putea sa mergi din poarta in poarta si sa intrebi.

Pa-pa!

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cel mai important e ca ouale de la tara sunt mai sanatoase decat cele de la magazin. Le poti cumpara din piata, de la tarani sau te poti duce direct in sate si cumpara oua de la cei care vand din gospodarie.

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Pai nu ai pe nimeni la tara care sa aiba ceva gaini in curte?
Daca nu, mergi in piata si ia de la o mamaie ceva oua.

| Vizitiul a răspuns:

Te duci in piata, acolo vin diferiti comerciali din zonele rurale!

pupimik
| pupimik a răspuns:

Nu vreau sa fiu rautacioasa.Cuvantul "piaţă" iti spune ceva?

| Mina a răspuns:

In orasul din care esti, trebuie sa existe o piata de tarani, care aduc numai produse "de casa". De ce nu incerci acolo? Trebuie sa gasesti!

| Rux_5597 a răspuns:

In piata nu gasesti? De multe ori vin tarani cu oua si ce mai au eihappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cumperi de la tarani. Daca iesi in afara orasului, mai sint tarani pe marginea drumului care vind diverse din curtea lor.