| memariuta a întrebat:

Stie cineva carti gen Harry Potter, Copii lampi fermecate?

Răspuns Câştigător
aqualuna
| aqualuna a răspuns:

CS Lewis-Cronicile din Narnia, Christopher Paolini-seria Eragon, Stephen King & Peter Straub-Talismanul, Joseph Delaney-Cronicile Wardstone(seria Vraciului), Alan Gibbons-trilogia Legendeer(Umbra Minotaurului, Războinicii Corbului, Legiunea Vampirilor), Nancy Farmer-Marea trolilor, Caroline Pitcher-Băiatul şaman, Anna Dale-Şoptindu-le vrăjitoarelor, Paul Stewart & Chris Riddell-Cronicile Lumii de Margine(Dincolo de pădurea întunecată, Vânătorul de furtuni, Noapte peste Sanctafrax), Neil Gaiman-Pulbere de stele, Licia Troisi-Cronicile lumii pământene(Nihal de pe Pământul Vântului, Misiunea lui Sennar, Talismanul puterii), Eriq L'Homme-seria Cartea stelelor(Vrăjitorul Quadehar, Seniorul Sha, Chipul umbrei), Garth Nix-Sabriel, Lirael, John Connolly-Cartea lucrurilor pierdute, Garry Killworth-Attica, Cornelia Funke-Inimă de cerneală, Călăreţul dragonilor, P.R. Morrison-Băiatul care a îmblânzit vântul, Jonathan Stroud-trilogia Bartimaeus(Amuleta din Samarkand, Ochiul golemului, Poarta lui Ptolomeu), VM Jones-seria Karazan(Şerpii din Arakesh, Temniţele întunericului, Prinţul pierdut, În căutarea soarelui), Sophie Audoin Mamikonian-seria Tara Duncan, Sarah Prineas-Hoţul vrăjitor, Holly Black-Jertfa, Curajul, Ţinutul fierului, E Rose Sabin-seria Şcoala de vrăjitorie, Linda McNabb-Al şaptelea fiu, Ucenicul dragonului, Michelle Paver-seria Cronici din Ţinuturi Întunecate(Frăţia lupilor, Devoratorul de suflete, Proscrisul, Spiritul călător, Legământul încălcat), Justin Somper-seria Vampiraţilor(Demonii oceanelor, Adâncurile mării, Vremurile terorii, Căpitanul sângelui), Terry Pratchett-seria Lumea Disc(Culoarea magiei, Lumina fantastică, Magie de ambe sexe, Mort, Copilul minune, etc), Melissa Marr-Fascinaţie, Herbie Brennan-Cronicile Împărăţiei de Purpură, Anne Robillard-seria Cavalerii de Smarald, Richelle Mead-Academia vampirilor, PC Cast-seria Casa Nopţii.

4 răspunsuri:
| D[:x] a răspuns:

Seria Pantalonii Calatori:d

| alisa05 a răspuns:

Deci este o carte foarte frumosa de genu... celor d emai sus love struck ooo ador love strucklove strucklove strucklove struck se numeste thinking O poveste cu`n hobit happy sau ceva de genu; e superbalove strucklove struck:X:X

| Bibu_2231 a răspuns:

1. J.R Tolkien - "Stapanul inelelor - Intoarcerea regelui" ("Lord of the Rings - Return of the King")
Totul este sa ai rabdare sa ajungi la sfarsitul primei parti a trilogiei, si de acolo Tolkien te va purta departe departe… Ultima parte a trilogiei "Stapanul inelelor" a dat nastere unui film si mai cunoscut. Totusi, cartea nu se compara cu filmul, este net superioara. V-o recomand cu placere.

2. George RR Martin - "Jocul tronurilor" ("A Game Of Thrones")
Daca Tolkien este stapanul incontestabil al povestilor pentru copiii din noi, George RR Martin, un autor de science fiction convertit la fantasy la batranete, este maestrul intrigilor si al rasturnarilor de situatie. Paradoxal, seria "Cantec de gheata si de foc" ("Song of Ice and Fire") are doar putine elemente fantasy, insa scriitura este remarcabila. O lume intreaga se desfasoara in fata ta iar personajele nu contenesc sa te uimeasca. Daca vrei un tratament regal si o lectura care da dependenta, citeste-l pe Martin.

3. Susanna Clarke - "Jonathan Strange si Mr. Norrell"
Nu e vorba despre faptul ca romanul de debut al acestei autoare engleze respira o atmosfera de basm aproape reala. Nici ca ea reuseste sa creeze o istorie alternativa in care magia si spiridusii sunt atat de aproape, incat poti sa treci usor prin zidul realitatii si sa ramai acolo. "Jonathan Strange si Mr. Norrell" este un roman fenomenal, care fie iti place, fie nu. Nu exista cale de mijloc. Si intr-o lume in care magia este uitat si apoi regasita prin intermediul talentului (Jonathan Strange) sau al eruditiei (Mr. Norrell), intr-o lume in care cineva este gata sa innebuneasca constient pentru a-si aduce inapoi sotia de dincolo, nimic nu este asa cum apare. Nici macar razboiul Angliei cu Napoleon… O carte magistrala in cel mai autnetic stil englezesc.

4. Robert Jordan - "Roata timpului" ("The Wheel of Time")
Istoria se repeta mereu si ciclurile apar si dispar. Cu toate astea, oamenii invata greu, iar cand roata timpului se invarte din nou, cu greu isi mai aminteste cineva ce este de facut cand intunericul se apropie… Robert Jordan este probabil cel mai nedreptatit autor de fantasy al tuturor timpurilor, pentru ca a scris o serie de carti magistrala fara ca ea sa fie la fel de cunoscuta ca altele… Asa ca enjoy.

5. Ursula K. Le Guinn - "Un vrajitor din Terramare" ("A Wizard of Earthsea")
O alta autoare de sf super-cunoscuta si premiata care s-a convertit (din anii ‘70 deja) la fantasy. "Un vrajitor din Terramare" este o carte despre initiere (un fel de bildungsroman), despre adolescenta si despre cum copiii nostri isi gasesc singuri drumul prin lume. Cartea este lectura obligatorie in liceele americane si a creat o intreaga lume descrisa cu simplitate si profunzime contextuala. O mica bijuterie.

6. Neil Gaiman - "Zei americani" ("American Gods")
Tehnic vorbind, "Zei americani" este o carte sf (dealtfel a si fost receptata si premiata ca atare). Dar numai tehnic vorbind, pentru ca o carte unde zeii isi trag puterea din credintele oamenilor si unde vrajile se inrudesc destul de tare cu tehnologia suna foarte fantasy. Este o carte atat de cool, incat o citesti pe nerasuflate. Si personajele ei, desprinse din legendele lumii si aduse direct pe scena zilei de azi, sunt profunde si serioase. Poate prea serioase, de aia se si ajunge la un razboi intre zei…

7. J. K. Rowling - "Harry Potter si piatra filosofala" ( Harry Potter and the Philosopher’s Stone (Book 1))
Chiar va intrebati unde este nu? Ei bine, iat-o. Nu este cea mai buna (discutabil), insa este cu siguranta una dintre cele mai bune carti de fantasy scrise vreodata. Si a revolutionat genul acesta de carte, in sensul ca l-a facut accesibil. Cu totii ne-am simtit inca o data copii traind aventurile tanarului talentat numit Harry Potter si ale prietenilor sai. Iar scoala de magie este un concept fantastic… din nou englezesc.

8. Terry Pratchett - "Culoarea magiei" ("The Colour of Magic")
Daca nu ar fi existat Terry Pratchett si romanele sale, as fi pierdut unele dintre cele mai bune si mai amuzante momente din viata. Seria Lumea Disc l-a facut celebru in toata lumea si n-ar trebui sa lipseasca din nici-o biblioteca respectabila. Aventurile personajelor din Lumea Disc frizeaza cand ridicolul, cand absurdul. Si nimei nu poate dovedi ca vrajitorul Vanturache este prost sau se preface, din moment ce aduce la exasperare Moartea, vrajitoarele arse pe rug in Turin, Bagajul miriapod cu dinti si o gramada de alte personaje neobisnuite.

9. Roger Zelazny - "Cronicile din Amber" ("The Amber Chronicles")
Roger Zelazny are de fapt doua carti extraordinare care ar trebui mentionate aici - "Domn al luminii"("Lord of the Light"), despre o ultima intoarcere a lui Budha pe pamant pentru a infrunta zeii hindu, si "Cronicile din Amber". Ultima este de fapt o mini serie care se citeste extrem de usor si care are drept tema clasica intoarcere a fratelui vitreg la putere… pentru a lupta contra raului. Nimic neobisnuit, numai ca Amber este un fel de Olimp al zeilor moderni, de unde se zeii vin pe Pamant ca sa se amuze sau sa se rataceasca. O carte extraordinara, aproape cinematografica, ce a rascolit la vremea eigenul fantasy.

10. Philip Pullman- "Luminile nordului - Materii intunecate" ("His Dark Materials")
O carte foarte ciudata si foarte interesanta, daca ma intrebati pe mine. Fiecare dintre noiare in aceasta lume un alter ego sufletesc sub intruparea unui animal. Daca ucizi sufletul, copilul din tine moare si te transformi intr-o persoana insensibila… Iar cand lumea este pe calesa se schimbe sub umbra unui experiment care ar separa definitiv copiii de alter ego-urile lor, e clar ca trebuie sa apara niste eroi care sa o salveze, nu-i asa?

| inginer a răspuns:

Ai uitat cate un "i". Copiii lampii.
Intr-adevar J.R. Tolkien - pornind de la "A Hobbit Tale" sunt foarte fumoase cartile.

Întrebări similare