Buna! da stiu.se numeste "povestea lunii octombrie", daca mai imi amintesc iti mai spun! fundita >?
Povestea lunii octombrie
Seminţele şi oamenii
Dumnezeu, după ce a făcut pământul, a trimis sămănători să are şi să semene. Le-a dat grâul, secară, ovăz, în fine de toate sămânţurile cele bune. Dumnezeu a vrut ca grâul şi toate pânele să fie curate, preacurate, să nu fie nici o buruiană într-însele şi le-a zis semănătorilor:
- Voi dacă veţi ara şi semăna, să nu cumva să vă culcaţi şi să adormiţi! Dar ei n-au ascultat.
Atunci Detuna-l-ar a venit s-a aruncat prin semănături, seminţuri de-a lui: măzăriche, neghină.
Când s-au trezit ei, văd că au răsărit printre grâu toate buruienile. S-apucă să le privească, dar iată că vine Dumnezeu:
-Ce aţi făcut? – zice El - aşa-i că n-aţi ascultat ce v-am spus şi Detuna-l-ar a semănat şi buruienile lui? Lăsaţi nu mai pliviţi că cu cele rele scoateţi şi cele bune; lăsaţi de acum aşa. Eu – zice Dumnezeu – de aceea v-am spus să nu dormiţi, că am vrut să samăn, să crească pâine curată, pentru ca oamenii să fie curaţi, dar de-amu nu mai pot fii curaţi, vor fi amestecaţi.
Şi de aceea unii oameni sunt aşa buni ca grâul, iar alţii au fire rea ca neghina.
Că oamenii au răsărit din pământ, odată cu grâul, când a sămănat Dumnezeu.
Pesemne aceia ce au sămănat erau sfinţi trimişi de Dumnezeu.
Poftim asta e povestea daca te ajuta.
FlyingSparkle întreabă:
yngerash_4642 întreabă:
Septimiu_Bota_1996 întreabă: