anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

.Sunt a 9-a..si sunt la un liceu de prestigiu la profil de mate-info.Dar de cand sunt la scoala asta,sunt prea stresata, profii sunt foarte aiurea..colegii si ei cam aiurea,sunt buna cu ei, iar eu sunt tot exclusa din grup.oh go on Sunt prea stresata. temele le termin pe la 11-12 noaptea.am mult de invatat la materiile de rahat,care nici nu conteaza asa mult. Parintii mei au ales liceul asta, ca cica e bun...Ce sfaturi imi dati?

5 răspunsuri:
| positivity a răspuns:

Ei bine, dragul meu IngerAlb, și eu sunt în aceeași situație ca a ta. Sunt în primul meu an de liceu, la cel mai bun liceu din oraș, la renumitul profil mate-info. M-am dus la acest profil din propria răspundere, am consider că voi putea face față. Însă, acum nu mai sunt de aceeași părere. În momentul de față, sper doar să nu rămân corigentă la vreo ceva!
Sunt o persoană mai grea de cap, înțeleg foarte, foarte greu, iar la materiile precum matematică, fizică, chimie îmi este foarte greu să țin pasul cu ceilalți, iar acesta este de-abia începutul.
Cu clasa nu mă înțeleg deloc, am rămas aceeași tipă singuratică și retrasă, profesorii nu mi se par deloc ok, iar materia este mult, mult prea grea!
Deja au început testele, la fizică am luat un patru mare cât capul meu, iar la chimie și matematică voi lua aceeași notă minunată.
E cam aiurea situația în care mă aflu, îmi este greu, dar știu că peste tot este la fel de greu ca la mine. Și eu sunt stresată, nu mai am chef de nimic, sunt mereu obosită. De-abia am timp de mine, și cu toate că învăț cât de mult pot, tot nu reușesc să iau notele pe care le vreau.
Eu una deja m-am hotărât, dacă nu pot să țin pasul cu ceilalți și dacă chiar nu mă descurc la acest profil, am de gând să mă transfer.

| Northern a răspuns:

Te transferi in momentul in care ai ramas corigenta la vreo materie, mai bine spus, o materie greu de recuperat, gen' fizica...''Sunt stresat/a'' e propozitia nelipsita din vocabularul unui elev de clasa 9, mai ales la profil real.Gandeste pozitiv si...invata! Referitor la prieteni, e ceva firesc. Unele persoane isi fac prieteni mai greu, altele nici asa. Oameni si oameni.Dar sa nu uiti niciodata, daca cineva vrea sa te aiba ca prieten, o face indiferent din ce ''grup de prieteni'' faci parte. Spor la invatat!

| RoboțelulAndroidDinTelefon a răspuns:

Hello!
Gandeste pozitiv! Incearca sa nu te mai stresezi atat de mult si sa te gandesti ca pentru tine inveti. Incearca cu temele sa nu-ti bati exagerat de tare capul (si eu imi bat tare, dar nici chiar asa incat sa termin noaptea temele... sunt in a 7-a), iar daca in continuare nu-ti place acest liceu, te poti muta, dar nu prea are rost. Si eu imi doresc tot la mate-info (si sunt sigur ca voi intra). big grin Nu uita ca prin acest profil iti faci un viitor (sunt sigur ca vrei sa mergi si la facultate).
Iti doresc o zi buna!

| Frewwd a răspuns:

In primul rand daca esti buna cu ei esti luata de proasta.
In al 2-lea rand nu trebuie sa faci parte dintr-un grup in care nu esti binevenita; oricum daca eram in locul tau nu aveam nevoie sa stau intr-un grup unde nu sunt binevenita decat daca ofer ceva la schimb.
3.Nu invata pentru note invata din placere la materiile care-ti plac.
La restul materiilor invata doar sa treci clasa.
4.Detaseaza-te emotional:
fii mai indiferenta si arata ca nu-ti pasa.
5.Fa-i pe colegii tai sa voiasca singuri sa intre in vorba cu tine.
6.Alegerea trebuia sa-ti apartina:
Transfera-te din semestrul II.

| nothingggg a răspuns:

Stiu cum e sa fi bun cu cineva iar bunatatea sa.ti fie calcata in picioare ..nu.i baga in seama trebuie sa le arati ca nu ai nevoie de ei si de grupul lor..cam asa sunt toti cand te vad ca pe persoana cea noua. Iti sugerez sa ai mare grija ce vorbesti cu ei, cu cat stiu mai putin cu atat mai bine nu poti sti in cine sa ai incredere sau nu happy Iar ca sa te accepte in grupul lor nu trebuie sa fi draguta cu ei.te cauta doar cand au nevoie.e bine sa mai spui si nu > iar legat de scoala si eu sunt a 9a imi e greu cu temele si cu invatatul deoarece la fel cum ai spus si tu am mult de invatat la niste materii de nimic.da te vei obisnui important e sa nu te lasi happy iti urez noroc happy