MOUSSE AU CHOCOLAT:
*ingrediente: 100 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata amaruie, 4 oua, 2 linguri de zahar, 3 linguri de rom/coniac/cafea tare, 150 g frisca, fulgi de ciocolata, menta pentru garnisit
*mod de prepararese rupe ciocolata in bucati
-Se topeste apoi la bain-marie (eu, din nou, in micro )... dupa care se lasa sa se racoreasca:
-Se separa ouale. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul:
-Se omogenizeaza inauntru romul si ciocolata:
-Albusul si frisca se bat separat:
-Ambele se omogenizeaza cu atentie in compozitia de ciocolata si galbenus:
-Spuma de ciocolata se introduce in pahare:
-...si se introduce la congelator ca sa se intareasca. Cu putin timp inainte de servire se decoreaza dupa fantezie, cu frisca spritata, fulgi de ciocolata, frunze de menta sau chiar visine din visinata
-....si daca o tineti mai mult la congelator, veti obtine o inghetata de ciocolata MINUNATA!
Multumesc frumos! e ceva nou pentru mine adica n-am mai incercat!:*
Buna. Mie imi plac prajiturile: Alba ca zapada,Tiramisu, Rulada Cu Capsuni Si Crema Cheesecake, Prajitura Cu Visine, Prajitura Cu Lamaie Si Gem De Zmeura, Prajitura Cu Nuca Sumegi.
Sper ca te-am ajutat. Fundita?:*
Andreea956 întreabă:
anamariatare întreabă:
Bogdy11v întreabă: