| sebidragon98 a întrebat:

Buna,TPU! Am in clasa o colega care poate ghici numarul la care ma gandesc. Uitati un exemplu:Ea:Gandeste-te la un numar de la 1 la 10.Eu:Gata.Ea:Aduna-l cu 3.Eu:Gata.Ea:Acum aduna-l cu 6.Eu:Gata.Ea: Acum scade numarul la care te-ai gandit si ai obtinut 6.Eu:Hmmmm........Cum faci? Cine stie cum face si ma invata fundabig grin

7 răspunsuri:
| Ronnix a răspuns:

Pai aia e toata chestia! laughing Gandeste-te la un numar, executa pasii mentionati si VOILA! Iti da numarul la care te-ai gandit. -.-'

Ce misterioasa e matematica asta, pentru unii...

| valentingb a răspuns:

E foarte simplu, se bazeaza pe gandirea omului obisnuit: Rapid:
Gandeste-te la o tara a carui nume incepe cu litera D. Acum rapid gandeste-te la un animal al carui nume incepe cu a patra litera a tarii. Ce culoare are animalul? Cam asa? http://www.mayang.com/textures/Nature/images/Clouds/rain_clouds_2230476.JPG :))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In orice caz asta face 6, pentru ca la ultima faza,te pune sa scazi numarul la care te-ai gandit,intelegi? ea nu mai zice la ce numar sa scazi,ci sa scazi numarul gandit. in calcul, ea ti-a spus sa aduni numarul cu sase, impus de ea, care de fapt este si rezultatul. sasele acela impus de ea si apoi scazand numarul la care te-ai gandit, normal ca ramane numarul 6.Si tu poti face asta, cu orice numar gandit pana la 10.

| sebidragon98 explică (pentru anonim_4396):

Am 10 ani...Nu inteleg prea multe.De exemplu eu ma gandesc la 3. Ea spune sa adun cu 6.Cu 4.Sa scad numarul la care m-am gandit si obtin 9.Nu obtin 6...

| anonim_4396 a răspuns (pentru sebidragon98):

Depinde cu ce numere iti spune sa aduni. in fine fa-i faza cu zarul. sa stii intotdeauna ca zarul aruncat, face 14 pe fata si pe spate, ii spui sa-l arunce de doua ari si sa faca suma si pe fata si pe spate, normal ca raspunsul va fi 28.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite una s-o pui pe burta pe colega aia a ta. In ce consta smecheria? 1. colega sa dea cu zarul, iar tu nu te uiti.
3. tu stii ca in orice caz, suma de pe fata si cea de pe spate(fund) da rezultatul 14, in orice caz.
4. samai dea odata si sa adune si cu suma de pe fata dar sa lase zarurile asa.5. tu stiind ca oricum dai cu zarul, suma fata spate da 14, aduni cu ce vezi pe fata si ii dai raspunsul.
exemplu: 6-3 pe fata, pe spate este automat 4-1= 14, daca mai dau odata cu zarulsi mauit, adun 14 cu ce vad si dau rezultatul. bineinteles ca e o smecherie, f usoara, dar nu prea multi stiu ca zarul oricum l-ai arunca, da 14 pe fata spate. un 6-6 are automat 1-1, la fund. sper ca ai inteles smecheria, fai-o colegei doar odata si apoi las-o sa se chinuie cum te chinui, tu, dupa care cere-i 100 de eur sa-i arati poanta.

| Paul1498 a răspuns:

E simplu laughing ce iti face ea fa si tu altcuiva urmand pasii si apoi il vei ghici.