| ilovemilka a întrebat:

Buna,tpu...Am nevoie de ceva ajutorbatting eyelashes
Propozitia subordonata din fraza" Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii" este:
a.atributiva
b.predicativa
c.subiectiva
Dau fundita:*

Răspuns Câştigător
| BerryLove a răspuns:

Buna :*
E subiectiva happy

60 răspunsuri:
| unknownn a răspuns:

Uita-te ma in *** de cu*va de cate ori a mai fost pusa intrebarea:
https://www.google.ro/......https?/

Stii sa cauti sau esti cu*va?

| beautifulkiss a răspuns:

Eu am pus subiectiva si in barem tot subiectiva e. Uitati aici:http://www.gandul.info/news/evaluare-nationala-2012-barem-la-romana-9779568
Teoretic sunt corecte ambele variante, dar ei au luat doar subiectiva.
Si acum fara suparare, dar nimeni nu e prost daca a spus subiectiva sau nu, oamenii mai fac si greseli.

| VladConstantin20 a răspuns:

Bună!
Eu am pus predicativă. Alții zic că e subiectivă. Atributivă nu e în niciun caz.
Acum să așteptăm baremele. Eu am gândit că e inversiune și am zis „Dificultatea răsfoirii este ceea ce mă jenează" și am contras, a ieșit nume predicativ și am zis că e predicativă.
Acum să așteptăm...

| anonim_4396 a răspuns (pentru VladConstantin20):

Si eu la fel am procedathappy tot predicativa am pus... acum toti zic ca nu! e subiectiva dar o sa mai vedem noilaughing era foarte iudata propozitzia si putea fii mai multe...sad ti :*

| Laura1092 a răspuns:

Au aparut baremele de notare pe EDU.ro si comform lor propozitia citata de catre tine este subiectiva

| MaStErShOt a răspuns:

Este C) subiectiva, mi-a zis profa de romana

| Roberta00 a răspuns:

E SUBIECTIVA toata ziua
pentru ca dac a contragem iese :
Aceasta este dificultatea
aceasta e articulat la fel si dificultatea deci se ia in ordine de la stanga la dreapta :aceasta=subiect este dificultatea=pred nominal
si nu poate fi predicativa deoarece dupa un verb copulativ urmeaza predicativa.de unde si pana unde a jena e copulativ?
Si cei ce au schimbat ordinea adica au zis"dificultatea este aceasta"normal ca au luat-o predicativa si nu e bine.
In concluzie e subiectiva!

| unDESTEPT a răspuns (pentru Roberta00):

Si daca contragi fara sa inversezi vine: Jenantă este dificultatea.

BTW E CHIAR ASA DE GREU SA OBSERVI CA DIFICULTATEA E SUBIECT IN PROPOZITIA REGENTA?

| Roberta00 a răspuns (pentru unDESTEPT):

PE CUVANTUL TAU CA DIFICULTATEA E SUBIECT? DE NUME PREDICATIV AI AUZIT? vedem noi baremul acum sa vedem care pe care.

| unDESTEPT a răspuns (pentru unDESTEPT):

"Dacă pui subordonata după principală şi nu înaintea ei, aşa cum este în textul original, şi faci contragerea (Dificultatea răsfoirii este jena - n. r.), lucrurile sunt mai clare. Subordonata este predicativă", a explicat pentru gândul Irina Georgescu, profesor de limba şi literatura română la Colegiul Naţional Sf. Sava din Bucureşti.

ATI LUATO TOTI IN GURA

| Roberta00 a răspuns (pentru unDESTEPT):

Ai putea incepe sa iti ceri scuze si sa iti schimbi numele fraierici.
uite si baremul http://subiecte2012.edu.ro/2012/evaluarenationala/Subiecte_si_bareme/ te-am pupat!:*:))
ce sa stie aia daca a facut romana cu femeia de serviciu:-j

| raluk27 a răspuns (pentru unDESTEPT):

Vezi ca plange cratima. Vai de capul tau! Si mai spui ca esti student la litere sau mai stiu eu ce.

| 070Alexa a răspuns:

De ce e subiectiva?

| raluk27 a răspuns (pentru 070Alexa):

Cine este dificultatea rasfoirii? "Ceea ce ma jeneaza". Propozitia are rol de subiect in fraza.

| DorinaH a răspuns (pentru raluk27):

Cel mai bun argument.

| 070Alexa a răspuns:

Este=p n i, deci e predicativa

| 070Alexa a răspuns:

Ma e subiectu

| 070Alexa a răspuns:

Si unde e chestia aia care introduce subiectiva ahhh

| 070Alexa a răspuns:

Daca tot ziceti subiectiva

| 070Alexa a răspuns:

Argumentati

| Sparkzz a răspuns:

Eu am zis ca e subiectiva. Prin contragere "Jena este dificultatea..." acum cel mai bine ar fi sa asteptam baremul. Totusi a fost cam vaga fraza. Puteau sa ne dea ceva mai clar O_o

| raluk27 a răspuns:

C.subiectiva

| raluk27 a răspuns:

Depinde de sensul pe care il dai frazei:
1. Chestia care ma jeneaza, acel ceva, jenantul este dificultatea rasfoirii.Si atunci e subiectiva.
2. Sau subiectul este dificultatea rasfoirii, si ea (dificultatea) ma jeneaza, si e predicativa. Teoretic, sunt ambele corecte si nu m-ar mira daca pe barem ar fi si predicativa si subiectiva.
Dar daca eram eu la examen, as fi pus c.

| unDESTEPT a răspuns (pentru raluk27):

Surioara mea DIFICULTATEA e subiect laughing

| Dianaaaaaaaaaaaaaaaaaa a răspuns (pentru raluk27):

Eu c am pus happy

| Dianaaaaaaaaaaaaaaaaaa a răspuns (pentru unDESTEPT):

Dar ambele variante sun bune, si unDEstept-ule, sa stii ca nu esti tu cine stie cine aici sa comentezi atata, fiecare cu parerea lui, si profesorii nu sunt prosti! Asteptam baremul si vedem, nu contrazice parerea altora. Fiecare crede ce vrea. Eu am fost la examen si am scris subiectiva, acum restul ramane de vazut!

| SmiiileXoXo a răspuns (pentru raluk27):

Si daca o iei care este dificultatea rasfoirii [cea ce ma jeneaza ] este?

| raluk27 a răspuns (pentru SmiiileXoXo):

Atunci, prin absurd, ar fi atributiva. Dar n-ai de ce sa pui intrebarea "care"?
Cele 2 variante sigure sunt ori subiectiva, ori predicativa, in functie de sensul frazei. Atributiva in niciun caz.

| βeĺBŷŷ a răspuns:

Subiectiva.Funda?

| Dooolce a răspuns:

Subiectiva deoarece si profa de romana ne-a zis si are aspect impersonal

| Mirrre a răspuns:

Si eu am pus predicativa.tongue

| Adișa_9127 a răspuns:

C.subiectiva.Tu ce ai pus?

| ilovemilka explică (pentru Adișa_9127):

Eu am pus tot subiectiva.

| patrisia09 a răspuns:

Subiectiva

| laptedetara a răspuns:

Eu zic predicativa pentru ca "ceea ce ma jeneaza"=jenant deci, dificultatea rasfoirii este jenanta, prin inversiune

| TeodorAm00 a răspuns:

Subiectivaaa.

| TeodorAm00 a răspuns:

Din pacate la eval.am gresit si am zis Predicativa

| AsianDramaAddicted a răspuns:

Nu pot sa-mi dau seama cum e subiectiva. subiectul este "dificultatea".sa zicem ca nu e "jenant" prin contragere. sa zicem ca e "lucrul jenant" deci "dificultatea rasfoirii este lucrul jenant" e predicativa (Cel putin din punctul meu de vedere)

| daniella_4528 a răspuns:

Este subiectiva...

| xxlAndreealxx a răspuns:

Evident ca este subiectiva.

| Bujie007 a răspuns:

Intr-adevar este subiectiva! Eu am scris predicativa, si nu numai eu! Peste jumate de la mine din clasa a scris predicativastraight face

| D1eSeL a răspuns:

Este subiectiva dar s-a modificat baremul si acum este si B si C

| unDESTEPT a răspuns:

Sunt student la facultatea de litere si va zic ca e PR si profesoarele voastre sunt proaste rau

| raluk27 a răspuns (pentru unDESTEPT):

Lasa c-am vazut si studenti slabi. Daca esti la vreun privat, sau faci facultatea la butoane, scuteste-ne! Tot repeti ca e predicativa, dar pana acum nu ai dat nici o explicatie logica. Prove it or leave it!

| Dianaaaaaaaaaaaaaaaaaa a răspuns (pentru raluk27):

Foarte bine punctat!